Mindesmærkernes dag

På berlin-nyt’s Facebookside fik jeg for et par dage siden en hilsen fra en læser med opfordring til at gøre opmærksom på Tag des offenen Denkmals.

Dagen, hvor der i hele Tyskland bliver sat fokus på mindesmærkerne, bliver i år den 11. september, og programmet er netop blevet offentliggjort.

Læseren, som skrev på Facebooksiden, deltog sidste år og kan varmt anbefale det: “Man kommer ind steder, der normalt er lukkede og så koster det gratis (noget med, at det er et EU-projekt og kravet er, at det skal være gratis). Jeg har lagt min (årlige) 2-ugers Berlin-ferie, så den passer med mindesmærke-dagen!”

Denne anbefaling er hermed givet videre og berlin-nyt takker mange gange for henvendelsen. Det er så dejligt, når læserne har lyst til at fortælle om en god oplevelse og give et tip om det, som jeg selvfølgelig gerne giver videre. Der er så mange oplevelser i Berlin, så jeg kan ikke alene følge med i dem allesammen.

Det med mindesmærker er jo en meget blandet ting. Når de bliver politiske – og det gør de tit – bliver de ofte skiftet ud i takt med, at de politiske vinde vender. Det er der netop en udstilling om i Zitadelle Spandau lige nu, nemlig udstillingen Enthüllt. Berlin und seine Denkmäler. Se evt. tildligere indlæg om det.

Tilbage til Tag des offenen Denkmals. Dagen, hvor man kan få en helt speciel oplevelse med den tyske historie. Se kortet over Berlin her og vælg bydelen, hvor I vil opleve det. På samme side kan I downloade pdf-programmet på hele 94 sider. Så er der mulighed for i ro og mag at læse om, hvad der er på det store program og at tage teksterne for de udvalgte steder med sig på ferien.

Bærmærk, at der for nogle af stederne også er program den 10. september.

Foto: © 2015 Deutsche Stiftung Denkmalschutz

Skriv et svar