Märkisches Museum i ny udgave

I 2016 fik Stadtmuseum Berlin ny direktør, nemlig Paul Spies. Han er samtidig chefkurator for Berlin-udstillingen i Humboldt Forum.

Med nye direktører følger næsten obligatorisk nye visioner og ny praksis. Det er også tilfældet i Stadtmuseum Berlin.

Stadtmuseum Berlin udgør 6 museer, Märkisches Museum, Museum Nikolaikirche, Museum Ephraim-Palais, Museum Knoblauchhaus, Museumsdorf Düppel og Berlin-Ausstellung Humboldt Forum. Hvis det er noget, der har interesse, kan I se en live-optagelse, hvor Paul Spies fortæller om sine planer som direktør for Stadtmuseum Berlin. Se viden nederst i dette indlæg

Lige nu arbejdes der på at få den nye udstilling om Berlins historie på Märkisches Museum færdig til åbning den 10. juni. Derfor er dele af museet ikke tilgængeligt, men så er der til gengæld fri entré.

Det er nok værd at benytte sig af. Dels strækker feriebudgettet jo lidt længere, hver gang der er noget, der er gratis 🙂 og dels er der en interessant udstilling at se, nemlig BIZIM Berlin (mit Berlin). Det er fotografier af den tyrkiske fotograf  Ergun Çağatay (1937–2018), som var i Berlin i 1989/90, altså hvor muren lige var faldt. Han opsøgte 2. generations tyrkiske indvandrere og fotograferede i det miljø. Udstillingen er et eksempel på den nye ledelses strategi med at være et museum for alle samfundsgrupper.

Der er også fri entré den 10. juni, hvor den nye udstilling BerlinZEIT åbner. Samme dag holder museet Tag der offenen Tür.

BerlinZEIT er en såkaldt Dauerausstellung. Det betyder, at der ikke er sat nogen slutdato på den. Udstillingen viser Berlins historie og altså nu på en helt ny måde. Det kan også nok gå an at sige, at det også var lidt tiltrængt. Der var interessante ting at se på udstillingen, som den var. Men det var nok lidt gammeldags arrangeret. Så jeg glæder mig til at se den nye udstilling.

Det skal til gengæld fremhæves, at jeg har set flere meget interessante og fint arrangerede særudstillinger på Märkisches Museum.

Men altså på søndag er der fri entré på museet og et åbnings- og festprogram med musik, rundvisninger og meget mere. Læs mere om det her.

Se videoen, hvor Paul Spies fortæller om sine planer med museet:

https://youtu.be/d4fHKxuhWrA

Skriv et svar