Magiske Berlin

At Berlin har en magisk tiltrækningskraft, det er vi vist mange, der kan blive enige om. Der findes endda også et museum for magi i Berlin, nemlig MAGICUM Berlin. Det er åbnet for godt et års tid siden, og da var TV Berlin på besøg. Til slut i indlægget ligger link til TV Berlins indslag på YouTube.

Nu er jeg ikke overtroisk. Men som Niels Bohr sagde, da en videnskabsmand på besøg i hans hjem pegede på en hestesko over en dør og sagde: Jamen hr. Bohr, jeg troede ikke, at De var overtroisk? Nej, det er jeg heller ikke, sagde Bohr. Men jeg har ladet mig fortælle, at det virker alligevel…

Så, det kan vel aldrig skade med en lille lykkebringer. Som museumsdirektøren siger i TV-filmen, alle har vel brug for lidt held og lykke i forskellige situationer.

Museet er hvad man kan kalde et af de mindre museer i Berlin og et specialmuseum. Men alligevel favner det efter hvad jeg kan bedømme ret bredt. Og det kan jo være en god idé i forhold til publikum. Her er udstillet alskens genstande indenfor temaer som trylleri, hekseforfølgelse, spådomskunst, og religion. Jeg kan faktisk godt lide, at man sætte religion ind under den hat… Der er ikke noget af det, som kan karakteriseres som videnskab i al fald.

På museets hjemmeside henviser de til Tripadviser, hvor museet får god anmeldelse også som et sted, hvor familier med store børn føler sig godt underholdt. Her er nemlig også forskellige spil, man kan prøve. Og der var en gevinst mere på Tripadviser: en lang liste over Specialmuseer i Berlin – værsågod at se her.

Se mere om beliggenhed og åbningstid på Magicum Berlins hjemmeside her. Og her kommer så TV Berlins film om det magiske museum.

Skriv et svar