Lysfestival med guide

For første gang passer det, at jeg er i Berlin mens der er lysfestival. I går aftes var det anden sidste dag med lys på byen, festivalen slutter i dag kl. 24.00.

Jeg og min søster, som er på besøg i disse dage, besluttede, at vi ville gå med på en af de guidede gåture, som bliver arrangeret i forbindelse med lysfestivalen. Så var vi sikre på, at komme omkring nogle af de bedste steder.

Vi skulle melde os til pr. mail senest kl. 17 samme dag, og vi havde valgt i går aftes kl. 21. Allerede fredag sendte vi en mail og meldte os til og i løbet af lørdagen tjekkede vi mail, mens vi var ude i byen – vi brugte den 30 min. fri wi-fi forbindelse uden logon, som stilles til rådighed forskellige steder i byen. Der var bekræftelse, at der var booket plads til os. Turen kostede 8 Euro.

Vores fremragende guide Katrin Pollok. Kendes ved den kulørte lyskæde om halsen. Foto: Kirsten Andersen
Vores fremragende guide Katrin Pollok. Kendes ved den kulørte lyskæde om halsen. Foto: Kirsten Andersen

Så kl. 21 mødtes vi med guide Katrin Pollok ved Lustgarten og de ca. 20 andre personer, som havde booket tur hos hende. Det viste sig at være en klog beslutning at vælge en guidet tur. For det første var Katrin Pollok var en fremragende guide, som kendte smutveje væk fra den helt vanvittige mængde af mennesker, som befandt sig på Unter den Linden i går aftes. “Sild i en tønde” er den rette beskrivelse af det. Men som sagt, vi blev ledt af mere fremkommelige omveje og de hurtigste ruter til de 10 belyste steder, som guiden ville vise os. Vi fik god tid til at tage billeder, og vi fik fortalt om bygningerne og deres historie.

Vi begyndte ved Berliner Dom, gik videre til Palais am Festungsgraben, Universitetet, Bebelsplatz, Gendarmenmarkt. Microsofts hovedkvarter og Brandenburger Tor. Sikke nogle illuminationer – det var helt eventyrligt.

Jeg kan på det varmeste anbefale sådan en tur med Katrin Pollok. Hun giver en tur i aften. Men ellers husk det til næste år – og jeg skal nok nævne det igen næste år. I skal tilmelde jer på den mailadresse, der er opgivet på hjemmeside for Festival of Lights – direkte link her.

 

 

 

Skriv et svar