Bundespresseball i Tempelhof

Abendschau havde i aftes flere indslag om årets Bundespresseball som denne gang bliver holdt i den tidligere lufthavn Tempelhof. De mange senere år er det ellers blevet holdt i Hotel Intercontintal.

Det er meget fascinerende at se, hvordan arrangementet er ført ud i alle detaljer i lufthavnens ånd. En Rosinenbomber på landingsbanen tog imod gæsterne, ballet foregår i indgangshallen, som er et meget flot rum. Menukortene er bagagesedler og transportbåndet er forvandlet til en kæmpe sushibar. Hvilken god idé, der er en, der har fået der! Bordene står flot dækket helt i hvidt og med hvide stole, meget stiligt.

Bundespresseball finder sted hvert år i november. Det er Bundespressekonferenz e.V., der inviterer til ballet. De inviterede er pressefolk, der rapporterer fra Bundestag, medlemmerne af Bundestag, chefredaktører og andre, som har indflydelse på pressevirksomhed vedrørende regeringens beslutninger.

Andrej Hermlin and his Swing Dance Orchestra og bandet Silly med Anna Loos samt flere andre orkestre spiller op til dans. Det er Bundespræsidenten der danser først ud på gulvet, og først herefter kan andre danse løs.

Ballet og festen er samtidig en slags tak til alle for indsatsen året igennem, hvor der jo arbejdes på livet løs med alle de opgaver, der skal klares.

Pressen fortæller selvfølgelig gerne og meget om Bundespresseballet, således også Rbb Abendschau i aftes. I kan se klip her.

Men Bundespresseball har også sin egen hjemmeside. Her kan man se livestream og lige nu ligger der en 20 min. lang film om begivenhederne i aftes. Se hjemmesiden her.

Jeg tog dette billede af hallen, hvor ballet finder sted, en gang jeg var på rundvisning i Tempelhof.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar