Hjem til Aalborg igen!

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

I dag går det nordpå igen, hjem til Aalborg. To skønne måneder i Berlin er nu gået. Det er på en måde godt, jeg skal til at hjem, for nu er det lige ved at blive til hverdag. Og det kan jo ikke nytte noget, når det er i Aalborg, at min hverdag er.

Det går afsted med den direkte ICE-forbindelse, hvor der kun er 1 skift undervejs – nemlig i Århus. Jeg var heldig at få en rejse på 1. klasse på Europa Spezial tilbud til 99 Euro og en enkeltplads ved vinduet med bord. Så hvis alt går som det skal, bliver det en dejlig tur. Men med togture skal man også være forberedt på, at det kan gå anderledes. Men jeg krydser fingre og håber på det bedste. Jeg var i aftes inde på bahn.de og slå tognummeret op, og der var ikke nogen ændringer indtil Århus. Bagefter tjekkede jeg Århus-Aalborg, og heller ikke her var der nogle kendte ændringer i forhold til køreplanen. Så jeg har lov til at håbe på en planmæssig rejse.

Til turen hjem i toget har jeg en bog, som jeg fandt i en antikvarboghandel i Berlin Alma Mahler. Erinnerungen an Gustav Mahler. Det er en rigtig dejlig bog. Alma Mahler skriver godt, og det er jo mega-interessant at høre om alle de store komponister, som var samtidige med Mahler og om hans og Almas ture til New York, hvor de nogle år hver vinter var og Mahler dirigerede i Metropolitan og ellers rundt i staterne omkring New York. Jeg gav 2 Euro for bogen, og det er nok noget af det bedste, jeg nogensinde har fået for 2 Euro.

Fra i morgen bliver berlin-nyt så igen skrevet fra Aalborg – men der er en del med hjem i erindringen, så det skal nok gå lige så godt som det plejer.

Skriv et svar