Lillenorge festival i Kulturbrauerei

Fra i dag og til den 17. april er der en musikfestival i Kesselhaus i Kulturbrauerei, som de kalder Lillenorge Festival 2016.

I en slags forord til programmet på hjemmesiden forklares behovet for en Lillenorge musikfestival med, at når tyske turister holder ferie i Norge, er det på grund af vejret og naturen – og de dyre priser – ofte vanskeligt at få kendskab til den klassiske musikkultur i Norge. Det er nu nok med et stænk af selvironi, dette fremføres. Mon ikke?

Der er ligesom to afdelinger i programmet. Dels den elektroniske musik med den specielle samplingteknik som er udviklet af unge norske musikere i moderne tid, og dels den særlige nordiske fortolkning af den klassiske musik, hvor programskribenten mener Tyskland er en af de store bidragydere – hvilket jeg er enig i. På koncerterne spiller både norske og tyske musikere det klassiske program.

Programmet kan I selv læse på den lidt specielle hjemmeside her. Men gør jer selv den tjeneste også at læse konceptet for Lillienorge Festivalen. Hjemmesiden kan også læses på engelsk. Billetter kan bestilles på nettet her.

Skriv et svar