Hyldest til Yehudi Menuhin

På fredag den 22. april er det 100 års dagen for Yehudi Menuhins fødsel. Det fejres med en 10 dages lang hyldest festival af koncerter, foredrag, film og udstilling i Konzerthaus.

Menuhin regnes for at være en af alle tiders største violinister og er en legende indenfor violinspillet. Han var vidunderbarn og fik en stor og karriere. Han har modtaget et hav af priser og æresbevisninger og er selv grundlægger af musikskoler og konkurrencer for unge violinster. Læs mere om Menuhin på wikipedia, de engelske og tyske udgaver rummer en hel del info.

Men ellers er der som sagt mulighed for at komme til at kende mere til Menuhin ved at følge Konzerthaus’ program fra den 22. april og til den 1. maj, hvor programmet er helliget en hyldes til Yehudi Menuhin. Der er koncert med bl.a. Daniel Hope, som har været elev af Menuhin. Og så er der en udstilling om Menuhin i Konzerthaus, hvor der jævnligt er mulighed for at komme med på rundvisninger.

Hvis I er interesseret i klassisk musik og måske endda selv spiller violin, så er det meget oplagt at kigge nærmere på programmet her.

Der ligger selvfølgelig også klip på youtube med Yehudi Menuhin og et af dem får I her, hvor han spiller Bach.  Det er fantastisk. I kan selv se flere film, når I er derinde.

Skriv gerne en kommentar