Kreuzberg …og ny app for RBB

RBB Mediathek har fået ny app, som kan hentes i App store eller Google store

Det er blevet mere overskueligt at se, hvad der ligger af interessante udsendelser. Og det er blevet mere brugervenligt, fx er det nemmere at sætte underteksterne (tyske) på.

I den nye app fandt jeg en dokumentarfilm om Kreuzberg. Og som altid nyder jeg at få større kendskab til en bydel. Det er vel de fleste bekendt, at Kreuzberg har både sine gode og dårlige sider. Udsendelsen fokuserer mest på de gode sider, men det er vel også Ok. Det er jo ikke en udsendelse om Kreuzberg problemer.

Filmen er bundet sammen ved at en kulleverandør i en flot mørkerød veteran Mercedes lastbil kører rundt med kul. Hans familie har leveret kul i kvarteret gennem mange år, så han har fulgt forandringen fra tiden før murens fald og til nu.

I filmen omtales også Markthalle 9, som jeg aldrig har fået besøgt endnu, men som er på listen. Her sælges og serveres økologiske madvarer, ofte råvarer fra lokale producenter.

Filmen har givet mig et bedre indtryk af Kreuzberg, og jeg vil nok opsøge det lidt mere i fremtiden. Desværre kan jeg ikke sætte et link på, men download appen og søg under Sender og RBB, så dukker den op.

Skriv gerne en kommentar