Koncert med Deutsche Oper Bigband

Koncert med Deutsche Oper BigBand

Deutsche Oper har et Bigband. Det er selvfølgelig sammensat af musikere fra Orchester der Deutschen Oper Berlin, som spiller til operaforestillingerne. Bigbandet har sin egen koncertrække og de spiller i mindre orkestersammensætninger koncerterne i den lille sal, Tischlerei. Men de spiller også med hele bigbandet en koncert i den store sal her i foråret. Nemlig koncerten Nothin’ but the Blues, og det er den 25. februar kl. 20. Med sig har de sangerinden China Moses og solisten Konstantin Reinfeld, bl.a. på mundharmonika. Der loves både blues-klassikere og nye blues-bigband-arrangementer. Jeg tror det er en koncert, der er værd at gå efter. Læs mere om koncerten og køb billetter her.

Det er i øvrigt interessant at se, hvor mange forskellige orkestersammensætninger, der findes indenfor Orchester der Deutschen Oper Berlin. Der er Kammerorchester der Deutschen Oper Berlin, Camerata Deutsche Oper Berlin, Streichquartett der Deutschen Oper Berlin, Kammerensemble Classic der Deutschen Oper Berlin, Eosander-Quartett, Quintettsolisten der Deutschen Oper Berlin og das Salon Orchester. Flere af dem har indspillet CD’er, så det er værd at tage et kig i shoppen i Deutsche Oper, når man er til forestilling. I kan læse mere om alle orkestrene her.

Det er jo ikke sådan, at når man spiller i et klassisk orkester, så har man ikke lyst til andre genrer. F. eks. er en af musikerne i min søns Heavy Metal Band Mortal Dread også basunist i Det kongelig Kapel, det orkester som spiller til operaerne i Københavns Opera.

Det var et lille musikalsk sidespring 🙂

Tilbage til Deutsche Oper. For I skal også lige have et link til operaforestillingerne her i februar 2020. Det kommer her.

Skriv gerne en kommentar