Koncert med Berliner Philharmonikernes 12 bratschister

På søndag den 25. februar spiller de 12 bratschister i Berliner Philharmonikerne koncert i Philharmonies Kammerkoncert. Der er stadig billetter, skriver Tagesspiegels Checkpoint her til morgen.

Det er klart, at jeg – en glad amatørbratschist – ville gå til denne koncert, hvis jeg havde mulighed for det. Jeg er meget nysgerrig efter at høre, hvordan 12 bratscher lyder sammen. Men jeg tør også godt anbefale det til jer, som er på ferie i Berlin og vil have en dejlig musikoplevelse.

Mange er klar over det men – igen som en glad amatørbratschist – ved jeg også, at mange ikke er: bratschen (også kaldet viola) ligner en violin, men er stemt en kvint dybere og er lidt større end en violin. Den holdes også under hagen og stryges ligesom en violin. Det at den er stemt en kvint dybere, gør at den får en dejlig blød og ofte lidt melankolsk klang. Det er det, som har fået mig til at spille på den frem for violinen.

Bratschen er ofte et lidt moppet instrument. Der verserer altid en del bratsch-vitser, som jeg – igen som en glad amatørbratschist – slet ikke vil citere her.

Med koncerten på søndag tager bratschisterne til genmæle og vil gerne vise, at bratschen også kan fungere på andre måder end at spille efterslag og danne dyb klangbund sammen med celloen. Der spilles et blandet program med musik af  Verdi, Astor Piazzolla, Rossini og Johann Strauß.

Se hele programmet mere om koncerten og billetkøb her.

Fotoet til dette indlæg er min egen bratsch, som er bygget af Chresten Pedersen, Aalborg.

Skriv et svar