Kommende klassiske koncerter – med garanti for gåsehud…

Hvis man gerne vil have forslag til, hvilke klassiske koncerter man kan opleve på sin Berlin-ferie, eller såmænd også hvis man bor i byen, så er Classictic.com et godt sted at tjekke. Classictic sælger billetter til koncerter i hele verden, men her på siden interesserer vi os mest for Berlin, i sagens natur.

Og det kan helt sikkert lønne sig at kigge ind på Classictic. Da jeg lige ville tjekke siden til dette indlæg, var der især en af de kommende koncerter, som gav mig gåsehud på forhånd. Det var koncerten med Benjamin Brittens War Requiem, som opføres i Berliner Dom den 28. juni kl. 20. Dagen er ikke tilfældig valgt – det er 100 års dagen for mordet på kronprins Frans Ferdinand – indledningen til 1. verdenskrig.

Det må være helt specielt at være med til på denne dag. Som dr.dk skriver: “War Requiem er et storværk til minde om alle krigens ofre. Et gribende stykke musik, som Britten skrev til forsoning af englændere, tyskere og russere – med en sangsolist fra hvert land” – læs mere om værket på dr.dk. Jeg overværede netop denne koncert, som dr.dk skriver om, og det gjorde stort indtryk på mig. Jeg kan meget varmt anbefale at gå til War Requiem i Berliner Dom den 28. juni. I kan bestille billet gennem Classictic.com.

Den 4. juli finder første koncert i Berliner Doms International Organ Summer sted. Det er en festival, som løber hele sommeren. Første koncert spilles af domorganist Andreas Sieling, og han har Bach og Respighi på programmet. Det spektakulære Sauer-orgel i Berliner Dom er skabt til kirken og er noget helt særligt. Det er nemlig det eneste orgel fra senromantikken, som endnu står i sin originale stand. Orglet benævnes Sauer Orgel, fordi det er bygget af Hoforgelbaumeister Wilhelm Sauer. Det var ved indvielsen i 1905 det største  orgel, som fandtes i Tyskland, med 7269 piber og 113 registre, og det var både teknisk og musikalsk tip top moderne. Også koncerterne i International Organ Summer kan man købe billet til hos Classictic.com – her linkes til den første koncert.

Flere koncerter kan I søge selv på Classictic.com – jeg vil dog lige fremhæve velgørenhedskoncerten den 26. juni til fordel for børn, som blev ofre for tsunamien i Japan i 2011 og koncerten med Mischa Maisky og Henrik Nánási i Komische Oper den 27. juni. Se koncerterne i den kommende tid på dette link. I kan selvfølgelig selv ændre dato-intervallet, I vil søge indenfor.

Skriv et svar