Festdage på Kulturforum 14. og 15. juni

Kulturforum 2011. Foto: Kirsten Andersen
Kulturforum 2011. Foto: Kirsten Andersen

Med arrangementet Fest am Kulturforum inviterer institutionerne  på Kulturforum i denne weekend til et brag af en festival med musik, dans, kunst, foredrag om kvarterets historie, orgelvandring, mode, teater, program for børn osv. Det tegner til at være være et arrangement, som man ikke må gå glip af, hvis man er i Berlin lige nu.

Området mellem Neue Nationalgalerie og Philharmonien bliver i den weekend omdannet til en stor friluftscene. På den opfører Simon Rattle og Philharmonikerne sammen med 100 børn Carl Orffs Carmina Burana. Jazz musikeren Klaus Doldinger spiller koncert med sit orkester. 1000 amatørsangere synger begge dage korværket Crowd Out af David Lang. Det er Deutsche Bank, der som hovedsponsor betaler gildet. Dermed vil de fejre 25 års succesrigt samarbejde med Berliner Philharmonikerne om bl.a. Digital Concert Hall.

Så skrev jeg orgelvandring – og det har sin rigtighed. Selveste Cameron Carpenter vil på en rundvisning spille på orglerne i Kulturforum: Mighty Wurlitzer i Musikinstrumentmuseum (og DET kunne jeg godt tænke mig at overvære), Karl-Schuke-Orglet i Philharmonie, orglet i St. Matthäus-Kirche og endelig på sit eget nye digitale orgel på friluftscenen. Cameron Carpenter er et fænomen af en organist, hvis I ikke kender ham, så tjek ham ud på hans hjemmeside.

Der er selvfølgelig også udstillinger at se på museerne og desuden på Staatsbibliothek og Ibero-Amerikanische Institut. Alle institutionerne har aktuelle udstillinger, som relaterer til 100 året for udbruddet af 1. verdenskrig.

Læs mere og se hele programmet for festdagene på Preussischer Kulturbesitz’s hjemmeside og for musikprogrammet på Philharmonies hjemmeside.

Skriv et svar