Kom se selv, men skynd jer lidt…

Sammlung Pietzch. Foto: Kirsten Andersen
Sammlung Pietzch. Foto: Kirsten Andersen

I  sidste uge var jeg på Neue Nationalgalerie og se udstillingen 20 Werke. Bilderträume. Die Sammlung Pietzsch. Det var dejligt at se mesterværker af nogle af de store malere som Max Ernst, Mark Rothko, René Magritte, Picasso og Frida Kahlo. Udstillingen vises december måned ud – herefter lukker museet ned for renovering i flere år.

Sammlung Pietzch er grundlagt i 1964 af ægteparret Ulla og Heiner Pietzsch, og interessepunktet er den europæiske surrealisme og den amerikanske abstrakte ekspressionismes videreudvikling af denne.

Pietzsch samlingen var udstillet på Neue Nationalgalerie i 2009, og museet blev da stillet i udsigt, at få samlingen foræret. Det ville, skriver Neue Nationalgalrie på deres hjemmeside, være en enestående chance for at få suppleret samlingen for netop den periode, som samlingen dækker. Men museet skal for at få samlingen opfylde klausulen, at et repræsentativt udsnit af samlingen tilstadighed skal være udstillet. Da det i forvejen kniber med plads i Neue Nationalgalerie er det ikke muligt.

Skulle I lægge vejen forbi Neue Nationalgalerie i denne tid er der flere udstillinger at se: Jake & Dinos Chapman: My Giant Colouring Book (2004), David Chipperfield – Sticks and Stones, eine Intervention, Moshe Gershuni. No Father No Mother og Ausweitung der Kampfzone. 1968-2000. Die Sammlung Teil 3. Alle udstillinger vises til og med 31.12.2014. Læs evt mere på www.smb.museum/museen-und-einrichtungen/neue-nationalgalerie/ausstellungen.html

Chipperfields søjler står som en skov i hele forhallen. Foto: Kirsten Andersen
Chipperfields søjler står som en skov i hele forhallen. Denne dag tittede solen ind. Foto: Kirsten Andersen

Der er altså meget at se på Neue Nationalgalerie lige nu, og det er også med at se det mens det er muligt. Fra årsskiftet lukker museet nemlig ned for en større renovering vil være lukket i “flere år”. Det er David Chipperfield, som er betroet opgaven med at renovere Neue Nationalgalerie, og hans udstilling relaterer selvfølgelig til dette. Udvidelse af Neue Nationalgalerie er der ønsker og forslag om og nu også givet offentlig støtte til, men der er ingen beslutning om, hvor udvidelsen skal placeres.

Der var lidt sol fremme den eftermiddag, jeg besøgte Neue Nationalgalerie, og jeg tænkte, at jeg hellere måtte benytte lejligheden til at tage nogle billeder. I kan se nogle af dem her.

Neue-Nationalgalerie6_redu Neue-Nationalgalerie5_redu Neue-Nationalgalerie4_redu Neue-Nationalgalerie3_redu Neue-Nationalgalerie2_redu Neue-Nationalgalerie_redu

 

Skriv et svar