Kindermuseum MACHmit! er et museum for børn

Kindermuseum MACHMit! har i denne måned et program, der peger imod påskemåneden. Det handler bl.a. om høns og kyllinger. Museet viser på en udstilling, hvordan kyllingerne kommer ud af ægget, og det er rigtige levende dyr. Museet får leveret æg fra en opdrætter, og når æggene er klækket og kyllingerne er kommet ud, bliver kyllingerne nogle dage på museet, hvorefter de kommer tilbage til opdrætterens gård. Æggene vil være at se på museet fra 16. marts og nogle dage senere hopper kyllingerne ud.

Udstillingen viser også, hvordan hønsenes liv former sig nu om dage og før i tiden, hvad de tal, der står på æggene betyder. Der fortælles også om traditionerne med påskeæg og påskeharer, – en tradition som nok bliver holdt noget mere i hævd i Tyskland end i Danmark. Det vil mange af jer sikkert have oplevet, hvis I har boet på hotel i Tyskland på påskeferien – der er ofte påskeæg til gæsterne på morgenbordet.

MACHMit! museet har også andre aktiviteter på programmet i marts måned. Den aktuelle udstilling handler om børns rettigheder, og den har fokus på noget så alvorligt som børnesoldater. På udstillingen kan børn også prøve at lege som børn gjorde det i år 1900. I værkstedet kan børn lære at lave æsker til hemmelige sager eller et hønsebowlinge spil. Den 25. marts arrangerer museet loppemarked for børn.

Der er altid en række faste tilbud til børn i museets værksteder. Åbningstid er tirsdag – søndag kl. 10-18, mandag er der lukket. Det koster 4,5€ at komme ind på museet – børn under 3 år er gratis. Familier med 2 voksne og max 3 børn kan komme ind for 14€.

Læs mere på hjemmesiden for Kindermuseum MACHMit! Her kan I under punktet “monatsprogramm” se programmet for netop den dag, I vælger at besøge museet. F.eks. i dag: Retten til sund mad, modellering.

Skriv et svar