Kästners Berlin – bogen der ikke kom med hjem

Jeg så den godt i Dussmann og jeg havde den også i hænderne. Jeg overvejede, og blev enig med mig selv om, at jeg havde købt den ration bøger, jeg skulle have med hjem. Og jeg lagde den fra mig igen. Kästners Berlin, af litteraturhistorikeren Michael Bienert.

I dag bladrede jeg på twitter og så et tweet fra Berliner Morgenpost om en anmeldelse af bogen i avisen den 5. december. Bogen bliver rost til skyerne, og det forstår jeg godt. Jeg har selv Bienerts bog Mit Brecht durch Berlin, den er også suveræn. Jeg har brugt den som en litterær GPS på gåture i Berlin i Brechts fodspor.

Efter at have læst anmeldelsen af Kästners Berlin, må turen nok gå til Amazon.de, så bogen kan komme her hjem til mig. Jeg husker, at der var en del ret interessante historiske fotografier i bogen – og det nævner anmelderen også. Men ellers beskrives jo Berlin i 1920’erne og det er så potens en tid, så man aldrig får nok af at læse, høre og se om det.

Michael Bienert er blevet kaldt både “handelsrejsende i litteratur” og “berlinolog”. Han arbejder som forfatter, journalist, foredragsholder, Stadtführer og meget mere. Se websiden http://www.text-der-stadt.de

Læs anmeldelsen i Berliner Morgenpost.

Læs mere om Erik Kästner på Wikipedia.

Skriv et svar