Kaffeglæde – Film i det fri – Berlinische Galerie genåbner!

Om lidt er kaffen klar
Som jeg nogle gange tidligere har nævnt, så får jeg nyhedsbreve fra flere forskellige steder i Berlin, som jo alle har noget godt at byde på. Et af dem, jeg har fået i den forgangne uge er fra Markthalle 9. Og denne gang bed jeg lige særligt mærke i, at deres café annoncerede med søndagsåbent. Markthalle 9 er et sted der fokuserer totalt på kvalitet, økologi og lokale varer sammen med dygtige kokke. Og man skulle kunne få sig en virkelig god kop kaffe i Café 9. Desværre har jeg ikke selv nået at besøge stedet, men det står på ønskesedlen. Se mere på https://www.facebook.com/cafe9berlin  og http://markthalleneun.de.

Film i det fri
Hver sommer arrangeres der Freiluftkino i Berlin, og filmvisningerne er nu begyndt. Under paraplyen http://www.freiluftkino-berlin.de vises der film i Friedrichshain, Kreuzberg og Rehberge. Programmet er forskelligt de tre steder, dog går enkelte film alle tre steder. Det er bl.a. tilfældet med filmen Im Labyrinth des Schweigens, som jeg ikke kan anbefale nok. Jeg så den lige da den var kommet frem i Zoo Palast – læs evt. tidligere indlæg – og det var en film, jeg tænkte over i lang tid derefter. Den vises i Freiluftskino Friedrichshain den 31. maj og i Freiluftskino Rehberge den 3. juni. Filmene begynder ved mørkets frembrud – tidspunktet er sat til kl. 21.30.

Berlinische Galerie. Foto Nina Straßgütl
Berlinische Galerie. Foto Nina Straßgütl

Berlinishe Galerie genåbner
Jeg har virkelig savnet Berlinische Galerie i den periode, hvor museet har været lukket for renovering. Det er faktisk mit yndlingsmuseum i Berlin. Og nu genåbner det endelig med en ny præsentation af samlingen. Det sker den 28. maj kl 19, hvor der samtidig åbnes for fire udstillinger med taler og musik. Se åbningsprogram her. Den 29. og 30. maj er der ekstra lang åbningstid, nemlig til kl. 20, og begge dage er der rundvisninger til udstillingerne, som det er gratis at deltage i, når man har betalt entré. Om mandagen er der rabat på billetprisen, så det kun koster 4 € at se museet. Dette museum har forskelligt fra de fleste andre nemlig åbent om mandagen og lukket om tirsdagen. Den normale daglige åbningstid onsdag – mandag er kl. 10-18. I kan læse mere om de enkelte udstillinger på http://www.berlinischegalerie.de/

Skriv gerne en kommentar