Cykelløb, kunstnermarked, udstillinger og lidt musik

Garmin-Velothon maraton på cykel
I dag, søndag den 31. maj indtager cyklerne Berlin. Det er nu 7. gang, at der arrangeres Velothon Marathon for cyklister i Berlin, og der er tilmeldt omkring 15.000 deltagere. Der er to strækninger – en “Jedermann-Rennen” på 60 km og en for “ambitionierte Radsportler” på 120 km. Hvis I vil følge med som tilskuer kan I se ruteforløbene, som er beskrevet på http://www.garmin-velothon-berlin.de/jedermann/strecken/. Vær opmærksom på, at i anledning af løbet er trafikken afspærret i løbsområdet.

Kunstnermarked ved Schloss Charlottenburg
I denne weekend holder kunstnere og kunsthåndværkere et stort marked ved Schloss Charlottenburg, hvor de præsenterer og sælger egne værker og produkter. Der er omkring 150 kunstnere med på markedet, så der er masser at kigge på og blive fristet af. Markedet åbner kl. 11 og lukker kl. 18. Se mere på http://www.kunsthand-berlin.de/6-berliner-kunstallee.html.

Islamiske haver skildret i kunsten
På Museum für Ischlamische Kunst, Pergamon Museum vises udstillingen Picknick im Park. Gärten in islamischer Miniaturmalerei. I de udstillede ischlamiske miniaturemalerier skildres den islamiske haves forskellige aspekter – det paradisiske, mystikken og den velgørende, rolige og fredelige stemning. Udstillingen vises til og  med 21. juni. Se mere på hjemmesiden for udstillingen.

Fotoudstiling i Mori-Ôgai-Gedenkstätte
Den japanske fotokunstner Matsuda Toshimi udstiller indtil 30. september i Mori-Ôgai-Gedenkstätte. Fotografierne kredser alle om den blå time, det vi på dansk kalder skumringen. Der hvor dagslyset toner ned og mørket toner frem. Billderne er i sort hvid, og fotografen bevæger sig især i storbyer og strandområder hele verden over. Udstillingen i Berlin viser nye optagelser fra Berlin på steder, som relaterer til Mori-Ôgai (1862-1922) – link til Wikipedia.

Berliner Ensemble
Berliner Ensemble

Legendariske Nina Hagen synger sange af legendariske Brecht
På søndag den 6. juni er der igen mulighed for at høre Nina Hagen på Berliner Ensemble. Nina Hagen kom som barn i DDR ofte i teatret og har tabt sit kunstneriske hjerte til stedet. Denne aften får man ikke blot Nina Hagen men også dokumentarfilmklip med Brecht, så mesteren selv kommer til orde. Koncerten begynder kl. 20.30. Se mere på http://www.berliner-ensemble.de/zugabe.

Det klassiske hjørne – koncerter i Philharmonie
I den kommende uge er der fine koncert-tilbud i philharmonie. Mandag  den 1. juni synger baryton Matthias Goerne Schumann i Kammermusiksaal, tirsdag den 2. juni  er der gratis Lunch koncert og fredag, lørdag og søndag dirigerer Daniel Barenboim Berliner Philharmonikerne med bl.a. Tchaikovsky på programmet. Se mere på http://www.berliner-philharmoniker.de/en/concerts/calendar/from/2015-06/#2015-06-06.

KISS-koncert i O2
For dem som foretrækker rock-musik er der også KISS-koncerten i O2 World onsdag den 3. juni. KISS er på sin 40th Anniversary Tour nu kommet til Berlin, og der er stadig flere billetter at få. Se Ticket Online for flere oplysninger. Se også trailer for KISS 40th Anniversary Tour.

Skriv et svar