Åbent hus i Philharmonie og Konzerthaus

For de musikinteresserede, og jeg skal måske præcisere klassisk musikinteresserede – men i høj grad også for de nysgerrige på området – er der i dag, søndag den 14. juni 2015 to gode muligheder for at snuse til emnet klassisk musik. For de lidenskabeligt interesserede vil det også være interessant at få et kig ind i to af Berlins største koncerthuse og komme lidt nærmere på musikken, dirigenterne og nogle af de dygtigste musikere i verden.

Philharmonie og Konzerthaus holder begge åbent hus i dag.

philharmonie_6502Philharmonie: Fra kl. 11-19 er der et sprudlende og afvekslende program i de tre sale, Store koncertsal, Kammermusiksalen og Hermann-Wolff-Sall. Der er selvfølgelig masser af musik, men også foredrag, fællessang, demonstration af kunsten at stemme et klaver, breakdance, de 12 cellister fra Berliner Philharmonikerne, masterclasses, rundvisninter i huset og meget mere. Og alt er gratis. Se mere på Philharmonies hjemmeside, hvor I også kan downloade en flyer med dagens program. De skriver på Philharmonies hjemmeside, at man skal tænke på, at der er et stort cykelløb i byen, når man overvejer, hvordan man vil tage til Philharmonie. Så er det måske bedst at undgå bus og tage U- eller S-Bahn til Potsdamer Platz.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Konzerthaus: Også Konzerthaus på Gendarmenmarkt inviterer til åbent hus i dag. Der er koncerter i den store sal – den ene en ønskekoncert, hvor publikum under koncerten skal vælge mellem 100 musikstykker. Så kan man vist sige, at orkestret har et stort repertoire! Man kan også høre publikumsorkestret, få rundvisninger i huset, prøve nogle instrumenter med fagkyndig vejledning og meget mere. Læs mere på Konzerthaus’ hjemmeside, hvor I også kan se det fulde program. Også her nævnes det store cykelløb som evt. trafikforhindring, så igen: tag U-bahn til Stadtmitte f.eks. De to koncerthuse arbejder sammen om åbent-hus dagene, så afslutningskoncerten i Philharmonie er en fælleskoncert.

 

Dette er en enestående chance for lære de to koncerthuse bedre at kende, og hvis jeg var i Berlin i dag, var jeg på pletten!

P.S. I øvrigt begynder jeg nu igen at skrive indlæg hver dag. Nu har jeg i et halvt år afprøvet udgivelse på ugebasis. Men jeg kan mærke, at jeg har mere lyst til at skrive hver dag, og det er på den måde nemmere at få det helt aktuelle med. Jeg håber, at I som læsere er enige. Jeg skriver senere mere om min udgivelsespraksis på en speciel side.

Skriv et svar