Joan Baez og Ai Weiwei modtager pris fra Amnesty International

I aften vil den amerikanske folkesanger Joan Baez og den kinesiske kunstner Ai Weiwei få tildelt Amnesty Internationals pris Ambassador of Conscience Award 2015 i Berliner Festpiele, Grosse Bühne.

De to kunstnere får prisen for gennem mange år at have engageret sig i sagen Menneskerettigheder og derved at være til inspiration for mange andre verden over.

Joan Baez (f. 1941) vil mange forbinde med sangen “The night they drove old Dixie down”, “Joe Hill” og “We shall overcome” – men at hun står for meget mere, vil man se, hvis man læser f.eks. Wikipedias side om hende.

https://youtu.be/nnS9M03F-fA

Ai Weiwei (f. 1957) er kendt som billedkunstner, der gør opmærksom på knægtelse af menneskerettighederne i Kina og har været fængslet derfor. Han har udstillet flere gange i Berlin – og i øvrigt også i Danmark. I Museerne i Dahlem kan man se Ai Weiweis Tehus. Mon Ai Weiwei kommer til prisoverrækkelsen? Da han udstillede på Gropius-Bau sidste år, mener jeg at huske, at han ikke han måtte rejse til Berlin. Læs også mere om Weiwei på Wikipedia.

Ai Weiwei Tehus

Ved prisoverrækkelsen er der musikalsk underholdning ved diverse kunstnere. Se mere og info om billetkøb på Berliner Festspieles hjemmeside.

 

 

 

Skriv et svar