Julen er kommet med lys og musik

Sidste år var jeg i Berlin ved denne tid, og jeg kan huske, hvor hyggeligt det var, da byen blev badet i julelys. Træerne på Unter den Linden med de karakteristiske lyskæder og den smukke julepynt på Kurfürstendamm. Det gør bare noget ved humøret sådan en mørk november eftermiddag-aften.

I tirsdags tændte regierender Bürgermester Müller for lysene på Unter den Linden. På hjemmesiden Weihnachten in Berlin fortæller de, at det er Gasag, som betaler lysene i år og at det er økostrøm, som oplyser de 220 lindetræer med den 60 km lange LED lyskæde. Lysene vil være tændt til og med nytårsdag.

På Kurfürstendamm gik det løs i onsdags, hvor Müller igen trykkede på knappen til juleudsmykningen. Her er det de flotte kegleformede juletræer og de store lysende figurer, som igen i år giver julestemning.

I Bahnhof Zoos banegårdshal vil der i dag den 27. november og næste fredag den 4. december lyder dejlig musik. Det er strygekvartetten Besa fra Berliner Symphoniker, der giver koncert. Inden koncerten kan alle musikinteresserede voksne og børn prøve at spille på violin, bratsch og andre instrumenter. Koncerten begynder begge dage kl. 14. Det koster ikke noget at gå til koncerten.

Læs mere om jul og arrangementer i Berlin her.

Unter den Linden. Foto: Kirsten Andersen
Unter den Linden. Foto: Kirsten Andersen

Her er lidt jule stemning fra tidligere år.

Skriv et svar