Britisk jul i Königliche Gartenakademie

I anledning af Dronning Elisabeth den 2.’s regentjubilæum har Königliche Gartenakademie valgt at markere julen på britisk vis i år. Med overskriften Great British Christmas vil det britiske være gennemgående i Königliche Gartenakademie indtil den 24. december.

Königliche Gartenakademie er en plantskole, som gør noget mere ud af det end planteskoler ellers gør. Den ligger i Dahlem i nærheden af Botanischer Garten, se evt. tidligere indlæg, som jeg skrev efter at en læser anbefalede caféen i planteskolen på det varmeste.

I planteskolens Glashaus kan man i december måned købe flotte juledekorationer, julepynt og julegodter, altsammen med britisk tilsnit. Her skulle nok være mulighed for at finde et par julegaver. Der sælges selvfølgelig også adventskranse med eller uden pynt. Det er dog ikke alt der er britisk, for planteskolen sælger også danske økologiske juletræer.

I caféerne serveres der i tiden indtil jul klassiske retter fra det britiske køkken, og fredag til søndag kan man nyde britisk cream teas, victoria sponge cake, sandwiches og andre britiske lækkerier i Bettys Tearoom, som i anledning af Great British Christmas er indrettet af den britiske kunstner og scenograf Polly Wickham. Hver fredag aften serverer caféen julebuffet fra kl. 19-22. Det anbefales at reservere bord – se mere her.

Åbningstiderne i planteskolen indtil jul er: tirsdag, onsdag, torsdag kl. 10-17.30, fredag kl. 10-20 (café til kl. 22). Lørdag er der åbent kl. 10-17.30 og søndag kl. 11-17, caféen er dog åben fra kl. 10. Normalt er der lukket om mandagen men den 7. og 21. december er der åbent i anledning af julen. Der er dog ikke angivet noget klokkeslet for de to mandage, men mon ikke det er det samme som tirsdag-torsdag. Da der kan ske ændringer vil jeg opfordre til at tjekke åbningstiderne på Königliche Gartenakademies hjemmeside (de står nederst på siden).

koeniglichegartenakademie-great-british-christmas-01-rgb
Königliche Gartenakademie. Great British Christmas. Copyright: Isabelle Van Groningen

Skriv et svar