Buchstabenmuseum i Bikini Berlin

Buchstabenmuseum i Berlin er nok noget nær det eneste af sin slags i verden. Og det har begejstrede fans fra hele verden. Museet for bogstaver er udelukkende privat financieret og har derfor flyttet flere gange efter billig husleje. Jeg har således besøgt museet på tre forskellige adresser i den tid, hvor jeg har kendt museet. Sidst var det i Holzmarktstrasse, hvor det nu må flytte fra.

I går fik berlin-nyt en pressemeddelelse fra museet, hvor det fortælles, at det midlertidig har åbnet en butik i Bikini Berlin. For jer der ikke kender Bikini Berlin: det er det flotte shoppingcenter, som ligger i Budapester Strasse 38-50, lige overfor Breitscheit Platz ved Zoo. Jeg tror det er et godt sted for Buchstabenmuseum at være, det passer godt til Bikini Berlin. Det gør næsten ondt at kalde Bikini Berlin et shoppingcenter, for det er efter den nylige modernisering af huset meget mere end det. Der er en dejlig atmosfære i huset med de mange spændende specialforretninger og hyggelige spisesteder. Især Gestalten på tagterassen, hvor jeg har hygget mig mange gange.

Det er netop også på denne etage Buchstabenmuseum har åbnet sin temporære shop. Her skal bogstaverne lyse i december måned i stedet for julepynt, og her skal indtægterne fra salg i butikken hjælpe med til at financiere flytningen af bogstavsamlingen til et nyt sted. Hvis man er så begejstret for museet, at man har lyst til at støtte flytningen, er det iøvrigt også muligt. Det kan I læse om på http://www.buchstabenmuseum.de.

Bikini Berlin er et oplagt sted at gå på julegavekøb. Der er mange ekslusive butikker med tøj, tasker og sko, mindre butikker med design, bøger, kunsthåndværk og andre specialprodukter. Og nu også med  Buchstabenmuseums shop, hvor man, som det ses på billedet kan købe mange forskellige bogstavsrelaterede artikler. Læg mærke til plakaterne på væggen. Det er serigrafier af nogle af bogstaverne fra museets samling. …Og så er der jo altid noget med et begyndelsesbogstav i navnet til den, man vil give en gave.

Buchtabenmuseums nye shop i Bikini Berlin
Buchtabenmuseums nye shop i Bikini Berlin

Skriv gerne en kommentar