Julemarkederne i Berlin

 

julemarked2I går skrev jeg om nytår i Berlin, så det er lidt i omvendt rækkefølge, når jeg skriver om julemarkederne i dag. Men en læser  på berlin-nyts Facebook side spurgte om, der ikke kunne komme lidt om julemarkederne, “for det er jo nu, at vi skal til at planlægge juleturen”, skrev vedkommende.

Og selvfølgelig kan der komme noget om julemarkederne i Berlin, det kommer lige her.

Der er en stor tradition for julemarkeder i Tyskland, meget større end her i Danmark. Duften af brændte mandler, Glühwein, grønkål og boder med lebkuchen og julegodter samt alskens flotte julepynt og kunsthåndværk. Og jeg kan lige så godt bekende: hvis jeg er i Berlin omkring jul, så skal jeg altså også en tur omkring et julemarked og have mig en Glühwein mit Schuss eller en heisser Lumumba – og hyggeligst er det jo, hvis man er ifølge med nogen, som man kan skåle med og ønske glædelig jul.

De åbner allerede sidst i  november, julemarkederne i Berlin. Jeg har min favorit. Det er julemarkedet ved Gedächtniskirche, men det er nok fordi jeg som regel bor i den bydel. Jeg har også fået at vide af mine venner i Prenzlauer Berg, at jeg også må se at komme over i den del af byen og opleve hyggen der. Og der er skam også julemarkeder i den del af byen, f.eks. Lucia Weihnachtsmarkt i Kulturbrauerei den 13. december og Advents-Ökomarkt am Kollwitzplatz 29. november og 06., 13. og 20. december 2015, alle dage kl. 12-19.

Men der er rigtig mange julemarkeder at vælge imellem. I får linket til en oversigt over julemarkederne fra berlin.de her: http://www.berlin.de/weihnachtsmarkt/ Kig jer lidt omkring på denne side, der er masser af tips til juleferien i Berlin.

Og så må jeg nødvendigvis nævne Käthe Wohlfahrt-butikken på Kurfürstendamm. En butik som (næsten) kun har julepynt og det året rundt. Den er så flot, så bare en tur rundt i butikken er en stor oplevelse. Mangler man julepynt eller skal man have en julegave med hjem, så er det den helt rigtige butik at gå ind i.

Skriv et svar