Ingemann og Jerntæppets fald

Ingemann og Jerntæppets fald.

TV2 sender lige nu en programrække med Peter Ingemann og Jerntæppets fald. Jeg vil gerne reklamere lidt for programmerne her på Berlin-nyt.

Som Peter Ingemann så rigtigt hævder, så handlede det ganske vist ikke kun om Berlinmuren, og det var ikke i Berlin, at oprøret i østblokken begyndte. Men som Peter Ingemann også så rigtigt siger, så “driver historien ned ad murene i Berlin”. Historie, der har betydet noget for både Europa og hele verden. Programmerne foregår da også for en del i Berlin, som jo også er Ingemanns yndlingsby.

Jeg har set de to første programmer, og jeg kan godt lide det. Ingemann har sin helt egen stil, og det kan jeg godt lide. Jeg tror, at det, der er ved Peter Ingemann, som jeg godt kan lide, det er hans ærlighed. Han har ikke noget imod at udlevere sig selv . Som fx, når han fortæller om det problematiske forhold, han havde til sin far. Han fortæller os, at han ikke er et perfekt menneske, og det har jeg stor respekt for.

Også når han er ude at interviewe mennesker – både de store kanoner og almindelige mennesker har han sin helt egen ærlige facon. Han er ikke perfekt til at tale fremmedsprog, men han gør det alligevel, og han får altid den kontakt, han ønsker. Selv med en brysk Lech Walensa. Og så har han heller ikke noget imod at dele sine følelser med os seere, han har ikke noget imod at indrømme det, når han er nervøs. Jeg synes det gør, at vi som seere kommer lidt tættere på, når han taler med mennesker.

Jeg glæder mig til at se de næste programmer, hvor Ingemann rejser i østlandene og undersøger, hvordan de har klaret sig efter at Jerntæppet faldt. I program nr. to er han i Polen, og der fik jeg meget nyt at vide, bl.a. at religionen var en stor faktor i oprøret mod det kommunistiske styre. Glæd jer til at se programmet og hvordan interviewet med Walensa ender! Programmet bliver sendt mandag den 11. november, men kan som sagt også ses på TV2Play.

Jeg har set, at program nr. 3 også delvis foregår i Berlin, så jeg synes godt, jeg kan forsvare, at gøre lidt reklame for det her.

Programmerne sendes om mandagen på TV2 og man kan også se dem på TV2 Play.

 

Skriv et svar