Preis der Freiheit på ZDF

Preis der Freiheit.

Fra i aften 4.11. og til og med onsdag 6.11. sender ZDF serien Preis der Freiheit (Frihedens pris). Det var Flemming, der var så flink at minde mig om serien. Og det var godt, for så kunne jeg nå at få det med i dagens indlæg.

Øst-Vest er top-temaet i disse dage omkring 30 års fejringen for Berlinmurens fald. Det er også temaet i denne serie.

Serien handler om tre søstre, de to lever i Øst-Berlin, men med hver sin holdning til statsstyret. Den tredje er død i en ulykke – tror de. Men det viser sig, at hun lever i BDR (Vesttyskland). hvor hun utrætteligt arbejder på at komme DDR-styret til livs.

Den af søstrene i Øst-Berlin, som er overbevist støtte af styret, arbejder i organisationen Kommerziellen Koordinierung, (forkortet KoKo) for at skaffe valuta til landet – på mere eller mindre legale og moralsk forsvarlige måder.

KoKo fandtes i virkeligheden og den er i fokus i dokumentarudsendelsen Preis der Freiheit, som sendes efter første afsnit i aften.

I kan læse meget, meget mere om serien på ZDF’s hjemmeside her og om dokumentarudsendelsen her.

I kan faktisk også se udsendelserne fra ZDF’s hjemmeside, men der kan I så ikke sætte danske undertekster på. Når det sendes i TV, tror jeg godt, vi kan regne med, at der er danske undertekster.

Skriv et svar