IGA International haveudstilling i Berlin 2017

Mogens Højland, en af læserne på berlin-nyt, gav mig for nogen tid siden en godt tip. Mogens havde sammen med sin kone været på besøg i Gärten der Welt i Marzaan, som er et rigtig flot haveanlæg med karakteristiske haver fra forskellige verdensdele. Her havde de opdaget, at der er store forberedelser i gang til den store internationale haveudstilling IGA 2017 i Berlin næste år.

IGA – Internationale Garten Ausstellung betyder jo oversat International Haveudstilling. Men det er altså ikke bare sådan en almindelig haveudstilling med planter og haveredskaber. Det er et kæmpe prestige projekt om alle mulige aspekter af grønne områder, parker og haver og menneskers brug af dem. Såvidt jeg har læst mig til, er det første gang, at den afholdes i Berlin, når den nu åbner 13. april næste år. At det er en sag i stort format viser også varigheden af udstillingen. Den pågår nemlig helt til 15. oktober.

Og den dato bringer mig frem til at omtale noget helt aktuelt i forbindelse med Gärten der Welt. For den 16. oktober i år er nemlig sidste dag, hvor Gärten der Welt holder åbent, inden der lukkes helt for at forberede IGA 2017. Denne dag er der et program med rundvisninger og underholdning i parken, og der er mulighed for at få et indtryk af det store bygge- og udvidelsesarbejde, som foretages i anledning af den kommende stor-udstilling. Se mere om den 16. oktober her. Bl.a. er der ved at blive bygget en svævebane med gondoler, som skal give gæsterne på udstillingen mulighed for at se det hele fra oven. Der ligger videoer om svævebanen på Gärten der Welts hjemmeside – se dem her.

Jeg besøgte Gärten der Welt for nogle år siden, og det var en stor nydelse at gå rundt og se alle de fine og eksotiske haver. Jeg tog et billede af den japanske have, som jeg var specielt begejstret for. Den inviterer jo til indre ro og refleksion.

Foto til indlæg: IGA-Seilbahnstation “Gärten der Welt” am Blumberger Damm. Leitner Ropeways; Kolb Ripke Architekten

Den japanske have i Gärten der Welt
Den japanske have i Gärten der Welt. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar