Hyldest til Mandfred Krug

Hyldest til Mandfred Krug

Nu skal jeg snart en lille tur til Berlin igen, og jeg glæder mig helt vildt til at se byen igen. Skal bo i City West denne gang, mit yndlingskvarter omkring Bahnhof Zoo.

Der er egentlig ikke lagt nogle planer for, hvad vi skal se – jeg følges igen med Flemming, som nu ikke længere er begynder i Berlin, og som også har lagt sig gevaldigt i selen for at blive bedre til tysk, hatten af for det! Eller som de siger på tysk Hut ab! Så nu har jeg lovet ham, at jeg holder mig i baggrunden, så han kan få lov til at prøve det af … 😜

Nå, men jeg ville så lige tjekke lidt op på, hvad vi måske kunne opleve – ingen planer endnu, nej. Kun udstillingen på Charité om lægen Sauerbruch ligger fast. Vi har begge set serien Charité på tysk TV (DR, den kan I godt sende, den er rigtig interessant og god!).

Men hvis vi skulle ud om aftenen, så kunne der jo være en koncert eller noget, vi ikke skulle gå glip af. Jeg gik ind på Berlin Bühnens hjemmeside, valgte Konzert som genre og Charlottenburg og Wilmersdorf som Bezirker – og så kom der faktisk et par brugbare forslag. Det ene var Bar Jeder Vernunft, som er et gammelt spejltelt. Her var der tre forestillinger, som godt kunne være underholdende – her behøver man ingen forhåndsviden, man kan bare sætte sig og nyde kunstnerne. Den ene aften er det Sebastian Krämer, en kendt sanger og kaberettist, den anden aften en gruppe af unge sangstuderende mænd fra forskellige lande i Europa, som synger a capella, og den tredje aften er det Muttis Kinder, som er en kendt trio i Tyskland. Se mere om det her.

Der var som nævnt et forslag mere. Men her skal man nok være lidt inde i forhistorien, og man skal være god til at forstå tysk eller have mod på en oplevelse med nogle af Tysklands store kunstnere og acceptere, at man måske ikke får alt med. Det er en forestilling på Komödie am Kurfürstendamm, som nu på grund af ombygning spiller i Schiller Theater på Bismarckstrasse. Forestillingen er en hyldest til Manfred Krug (1937-2016). Han var skuespiller og sanger og meget kendt i Tyskland. Han forlod DDR i 1977 efter eget ønske. Ja, sådan bob-bob, for han havde fået forbud mod at optræde, da han underskrev en protest mod Biermanns Ausbürgerung (Biermann blev nægtet indrejse efter en koncertturné i Vesttyskland). Krug spillede Komissar i Tatort i mange år og var ellers kendt som jazz-sanger.

På ovennævnte forestilling medvirker Thomas Quasthoff, Katharina Thalbach og Uschi Brüning. De to første burde ikke kræve nærmere præsentation, men jeg kan lige nævne, at Thomas Quastoff er en verdensberømt operasanger og i de senere år også jazzsanger, og at Katharina Thalbach er en af Tysklands største og kendteste skuespillere. Uschi Brüning kendte jeg ikke. Det er der måske en grund til. Hun er jazzsanger og levede  i DDR, hvor hun blev kaldt den østtyske Ella Fitzgerald. Hun blev dog også lagt på is, da hun også underskrev protest mod Biermanns Ausbürgerung.  Hun blev i DDR, hvor hun selvfølgelig blev generet af Stasi. Læs mere om forestillingen her.

Jeg synes det lyder som en forestilling, der har noget at byde på, og jeg kunne nu godt tænke mig at overvære den. Men nu må jeg se, om det er noget Flemming har mod på. Det har han sikkert, for han har mod på det meste. 😉

Så får jeg også lige set Schiller Theater indeni. Det ser ret flot ud udefra.

Foto: Kirsten Andersen

 

Skriv et svar