Hieronymus Bosch (circa 1450–1516) [Public domain], via Wikimedia Commons

Hieronymus Bosch: Visions Alive

Engang for ca. 10-15 år siden var jeg med til at arrangere en noget anderledes billed-koncert på museet, hvor jeg arbejder.

Det var et par unge musikere, som gerne ville lave et diasshow med levende musikledsagelse. Dengang var det relativt nyt med powerpoint og at bruge det til et billedshow med musik.

Det var saxofonist Jacob Skov Søndergaard, som stod for projektet. Billedshowet var lavet ud fra Hieronymus Bosch’s malerier. Mens Jacob spillede på sin saxofon blev der zoomet ind på diverse saftige og groteske detaljer, som man finder i Boschs’s malerier. Det var et flot show.

Nu er denne idé nået til Berlin. Men i noget større målestok. I Alte Münze vises for tiden udstillingen Hieronymus Bosch: Visions Alive. Bosch levede fra ca. 1450-1516, og det er altså i år 500 året for hans død. Hans fantastiske og detaljerige malerier bliver derimod betegnet som tidsløse, og kan aflæses i vores tiden uden at vi behøver nogen nøgle til dem.

På udstillingen i Alte Münze bliver Bosch’s malerier projiceret op på væggene i kæmpeformat, så publikum nærmest befinder sig inde i billeduniverset. Og i nogle af billederne er detaljer blevet levendegjort. Det må være fantastisk at opleve.

Udstillingen vises til 30. oktober i år. Læs mere om udstillingen her.

Foto til indlægget: Hieronymus Bosch (circa 1450–1516) [Public domain], via Wikimedia Commons

Se trailer til udstillingen fra youtube

2 tanker om “Hieronymus Bosch: Visions Alive”

Skriv et svar