Heinrich von Kleist i Berlin og i Biffen

I november 2011 var det 200 år siden Heinrich von Kleist begik selvmord ved Kleiner Wannsee i Berlin. Inden han skød sig selv, havde han skudt Henriette Vogel, som han havde bedt gå i døden med sig.

I anledning af 200 året blev gravstedet og mindesmærket for de to genindviet, efter at det var blevet renoveret. Det skrev jeg om på berlin-nyt dengang og fortalte en hel del om Heinrich von Kleist, som regnes for en af Tysklands største digtere, og I kan læse indlægget her. Hør også professor i tysk, Per Øhrgaard fortælle om Kleist på DR P1 her – meget interessant!

Grunden til, at jeg nævner Kleist, selvmordet og gravstedet i dag? Ja det er, at jeg skal i Biffen i eftermiddag og se filmen Amour Fou, som netop handler om Heinrich von Kleist og det dobbelte selvmord. Filmen, der er instrueret af Jessica Hausner, kategoriseres som komedie og drama. Jeg er spændt på, hvordan stoffet behandles, så det bliver komisk. Filmen har netop haft danmarkspremiere og har fået temmelig gode anmeldelser af den danske presse. Dog har den allerede i dag sidste spilledag i Biffen i Aalborg. Ak. ja – tyske film er ikke publikumsmagneter, sådan er det desværre.

Det ser ikke ud til, at filmen går i nogle af Berlins biografer lige nu, den havde premiere i Tyskland i januar i år. Men så kan I jo besøge gravstedet og se filmen, når I kommer hjem eller købe den på DVD.

Se traileren til Amour Fou her

Skriv et svar