Haribo macht Kinder froh!

Jeg har næsten altid en ellen anden tysk kalender, som jeg køber, når jeg er i Berlin. Sådan en afrivningskalender.

I år er det en kalender Mit deutscher Geschichte durch das Jahr 2019. Så tysk historie med alle mulige emner, og nogle gange rækker det langt tilbage.

Det gør det nu ikke i dag, hvor det handler om Haribo. Fordi det var den 13. december 1920, at Hans Riegel indskrev firmaet HARIBO i Bonner Handelsregister.

Haribo, kender I allesammen. Kalenderen fortæller endvidere, at vingummibamsen blev født i 1922, og at reklamiesloganet stammer helt tilbage fra året 1935. Stærkt! at det har holdt så længe, ikke? Heldigvis, blev der i 1962 tilføjet en sætning til sloganet: – und Erwachsene ebenso 🙂

Det er altså ikke en reklame for Haribo i dag – bare en lille fortælling om min kalender, og måske et tip til en julegave med hjem fra Berlin. Kalenderne fås i mange forskellige udformninger. Jeg har også flere gange taget kalender med hjem til mine kolleger på arbejdspladsen, og det har været god underholdning i frokost- og kaffepauserne. I stedet for at tage slik med, som ingen har godt af, men som bare alligevel er et hit på arbejdslpladsen – også Haribo….

 

 

Skriv et svar