Krematorier holder åbent hus

Krematorier holder åbent hus.

Det er måske ikke lige stedet man tænker på, når man er midt livet. Men jeg vil alligevel gerne tippe om, at to krematorier i Berlin i dag inviterer til åbent hus. Det er Krematorium Baumschulenweg og Krematorium Ruhleben. Og på den ene eller anden – mere eller mindre dramatiske måde – kommer vi jo alle i berøring med døden i løbet af vores liv. Og til sidst i vores liv.

Selv har jeg i løbet af dette års første halvdel været med til 5 bisættelser, to af dem var mine forældres, andre nære venners – ÆRET være deres minde. Så jeg er blevet noget fortrolig med processen omkring død og bisættelse. Der er ikke noget at være bange for.

Krematorium Baumschulenweg og Krematorium Ruhleben vil i dag gerne fortælle om selve den tekniske proces ved brændingen samt de nye måder en bisættelse kan foregå på. De bisættelser jeg deltog i først på året, var i øvrigt også vidt forskellige. Nogle i kirken med præstens jordpåkastelse, andre i kapeller, hvor familien til den afdøde selv stod for ceremonien. Der var noget smukt i dem alle.

Krematorier og kapeller er ofte smukke bygningsværker, tegnet af kendte arkitekter og udsmykket af dygtige kunstnere. Og det er heller ikke lige meget, hvordan omgivelserne er til sådan et ritual. Krematorium Baumschulenweg er tegnet af arkitekterne Axel Schultes og Charlotte Frank, som også har tegnet Bundeskanzleramt. I Krematorium Ruhleben har den kendte kunstner Markus Lüpertz stået for vægmalerierne,

Krematorierne holder hvert år åbent hus på Totensonntag, som det så er i dag.

Læs mere om arrangementet, som begyndte kl. 10 og varer til i eftermiddag  på krematorium-berlin.de

Skriv et svar