Goldene Henne til Udo Lindenberg

I lørdags blev den gyldne høne – die Goldene Henne – uddelt i Berlin. Hønen i forgyldt bronce vejer 3,5 kg, det er jo nærmest naturlig størrelse og vægt. Den er siden 1995 blevet uddelt til kunstnere som en publikums- og medie pris. På Wikipedia kan man se alle prismodtagere for hvert år. Navnet har prisen efter entertaineren Helga Hahnemann, som blev kaldt “die Henne”.

Hvert år får en kunstner æresprisen. Det betyder vist, at der ikke er flere end en nomineret, så juryen på forhånd har bestemt, hvem der skal have prisen. Æresprisen gives i forskellige kategorier. Og ham det handler om i dag, modtageren af æresprisen for største live sceneshow er en bedaget herre. Selv om man ikke skulle tro det, når man ser ham på scenen (i hvert fald på afstand), så er han altså 69 år gammel.

Udo Lindenberg, er det. Musiker, forfatter og billedkunstner. Han får æresprisen i kategorien Største Liveshows, for med sine store stadionkoncerter at give denne koncertform nye dimensioner. Der foregår så sandelig også meget på scenen, når “der Panikrocker”, som han kaldes, ruller sit show ud. Det erfarede jeg til 25 års jubilæumsfesten ved Brandenburger Tor. Men han får også prisen for at have bidraget til genforeningsprocessen med sine sange Sonderzug nach Pankow, Horizont og sin koncert i Østberlin i 1983.

Tillykke med det Udo Lindenberg!

Se mere på http://www.mdr.de/unterhaltung/henne-lindenberg100.html

Mere om Udo på Wikipedia

Udo Lindenbergs hjemmeside

Udo Lindenberg
Udo på scenen ved Brandenburger Tor 9. november 2014. Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar