Bambi i Berlin

I går blev Bambi prisen uddelt i Berlin. Jeg fulgte showet fra min sofa, det blev sendt på ARD 1.

Showet fandt sted i Stage Theater på Potsdamer Platz, måske har nogle af jer, som var i Berlin, set røde løbere og opbud af de mange kendisser, som var inviteret til showet, og for nogles vedkommende også nomineret til en Bambi.

Det er mediehuset Hubert Burda Media, som uddeler prisen hvert år og har gjort det siden 1948. Burda har betydet en del i mit liv, da der ofte var et Burda snitmønster på spisebordet derhjemme, når min mor havde gang i symaskinen for at forsyne os børn og sig selv med nyt moderigtigt tøj. Tak til Burda og tak til mor!

Tilbage til Bambi. Prisen blev uddelt i 15 kategorier.  I kan se vinderne i de forskellige kategorier på ARD 1’s hjemmeside. Jeg vil blot nævne nogle af dem her:

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble fik Bambi’en i kategorien Millennium for sin politiske indsats i forbindelse med den tyske genforening og europæisk politik. For hver Bambi uddeling blev der vist en lille film om kandidaten, og her blev jeg klar over, hvorfor Schäuble sidder i kørestol. Jeg kunne ikke huske, at han blev udsat for skudattentat i 1990.

Ehrenpreis-Bambi gik til Til Schweiger og Dieter Hallervorden for deres meget roste film Honig im Kopf, som handler om Alzheimer. Det er en film, som jeg skal have set – hvis den ikke kommer op i biografer herhjemme, så må jeg købe den. Den er udkommet på DVD, se her.

I kategorien Årets Film var filmen Im Labyrinth des Schweigens nomineret, det blev dog filmen Who am I, som vandt prisen. Den kender jeg ikke (endnu), ved ikke om det er en film for mig. Den har i øvrigt Trine Dyrholm på rollelisten. Im Labyrinth des Schweigens har jeg tidligere anbefalet og kan kun sige her: hvis I ikke har set den, så tag at gøre det. Det er en blændende god film, som på en fin måde beskriver, hvordan tyskerne gennem mange år efter 2. verdenskrig (naturligt nok) havde store problemer med at omgås sin historie.

Bambi’en i kategorien Lebenswerk blev givet til Wolfgang Rademann, producenten bag TV-serien Traumschiff, som åbenbart er megapopulær i Tyskland. Rademann var af helbredsmæssige grunde ikke til stede, men holdet fra serien modtog prisen i hans sted.

Seerne skulle afgøre, hvilket TV show, der skulle have Publikumsprisen. Der var nomineret 5 TV-shows Klein gegen Groß (ARD)Der Quiz-Champion” (ZDF)Die 2 – Gottschalk & Jauch gegen alle” (RTL), Mein bester Feind (ProSieben)og Grill den Henssler” (Vox).

Det show som vandt Bambi’en i går, Grill den Henssler, kender jeg ikke, for jeg kan ikke se den TV-kanal. Jeg kender derimod Klein gegen Gross, som jeg har haft stor fornøjelse af at se – børn som er nørder i et eller andet emne kæmper mod vokse. Og så har jeg nogen gange også set Der Quiz-Champion, hvor quizdeltageren kæmper mod eksperter i flere forskellige emner, og det er faktisk kun få som vinder over eksperterne. Men det er fascinerende at se, hvor kloge nogle mennesker er.

Det var et flot show fra Berlin i aftes. Ved at se sådan et show bliver man jo også lidt opdateret på, hvad der rører sig helt aktuelt indenfor den tyske underholdnings- og mediescene.

Sidste år blev Bambi prisen også uddelt i Berlin og da var Bambi statuetten udstillet på Kurfürstendamm. Det snuppede jeg lige et billede af.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

 

Skriv et svar