Gavl- og murmalerier i Berlin

Hauswände statt Leinwände – husmure i stedet for lærreder, betyder det. Og det er titlen på en bog, som jeg først for nylig fik øje på. Det er fotografen Norbert Martins, som har fotograferet mur- og gavlmalerier i Berlin siden 1975. Der var her i juni måned et arrangement i Ephaim Palais, hvor bogen blev præsenteret, og hvor fotografen og nogle af kunstnerne, som malede værkerne på murene var til stede. Læs lidt mere om det her.

Det er jo så et overstået arrangement, men bogen er selvfølgelig stadig at købe, bl.a. på amazon.de.Og på Norbert Martins hjemmeside kan man også booke en rundvisning til murmalerierne i Kreuzberg. Siden ser ikke helt moderne ud, kan man vist godt tillade sig at sige, men jeg tror dog den stadig er aktuel. Er man interesseret, kan man jo bare prøve at tage kontakt til Norbert Martins. Ellers kan I også prøve hjemmesiden http://www.berlin-ver-fuehrungen.de/index.html, hvor Norbert Martins også er at finde. Se i øvrigt programmet for rundvisninger på denne hjemmeside, som Carl-Peter Steinmann står for. Der er mange interessante emner at høre om.

Norbert Martins udgav i 1989 bogen Giebelphantasien, som nu kun er at få antikvarisk. Den ville nok også være interessant at få fat i set ud fra et historisk perspektiv. I kan læse lidt mere om den her.

Bogen om murmalerierne bliver også præsenteret på YouTube:

Skriv et svar