Fotografier fra Karl-Marx-Allée i to generationer

Dagens tip krævede lidt ekstra efterforskning, men det lykkedes at finde frem til det.

Jeg blev opmærksom på fotoudstillingen gennem det nyhedsbrev jeg får hver morgen i hverdagene fra Tagesspiegel. Nyhedsbrevet hedder Checkpoint, og det er er udformet mere personligt end nyhedsbreve sædvanligvis er, til tider også humoristisk. Det indeholder endvidere en række kortfattede praktiske oplysninger om vejret, trafiksituationen, hvor der er anmeldt demonstrationer, tip til restaurantbesøg, om der er statsbesøg osv. At melde sig til at modtage dette nyhendsbrev kan såmænd være et tip i sig selv. Det gør man på Tagesspiegels hjemmeside.

Det var altså i Checkpoint, at jeg i går så en omtale af fotografiudstillingen med fotos fra Karl-Marx-Allée. Som jeg skriver i overskriften i to generationer. Fotografen Ute Mahler var på pletten den 1. maj 1980, i nærheden af Erich Honecker. Hun har fotograferet ansigterne af de mennesker som defilerede forbi ham i 1. maj optoget. Ute Mahlers far Ludwig Schirmer var fotograf i DDR og udstillingen viser også hans fotografier fra Karl-Marx-Allée i begyndelsen af 1960’erne. Schirmers billeder har ikke tidligere været vist, det var datteren, som fandt dem for nogle år siden. Nu vises de altså på udstillingen Die Allée – Fotografien von Ute Mahler und Ludwig Schirmer, som vises til og med 31. december.

Den ekstra efterforskning, jeg havde til dagens tip, var at finde ud af, hvor udstillingen vises. Checkpoint skriver Central Berlin. Når jeg slår det op, får jeg noget frem, som ligner et sted, man sælger lejligheder og ligger på Straussberger Platz 6. Det ville jo heller ikke være så tosset at få sig en lejlighed i det område, men sådan spiller mit klaver desværre ikke 🙂 Går man lidt mere i dybden på hjemmesiden Central Berlin, ser det ret interessant ud. Der vises en hel del billeder og fortælles om design, arkitektur og livsstil fra DDR. Om der også er udstilling af dette på Central Berlin, kan jeg ikke rigtigt se – men nysgerrig det bliver man. Går man ind på sidens blog er der bingo! Der skriver de om fotoudstillingen. Læs mere og se åbningstider her.

Jeg kan lige så godt indrømme, at jeg er meget fascineret af Karl-Marx-Allé, selv om jeg godt ved, at det kun er facaderne ud til alléen, som er så flotte. Jeg har taget mange billeder i området, her er et af dem.

Straussberger Platz besk
Strausberger Platz. Foto: Kirsten Andersen

 

 

Skriv et svar