Bogkonkurrence afsluttet. …Og lidt om C/O’s jubilæum

Allerførst stor tak til alle, der har indsendt forslag om interessante og for de fleste ukendte steder i Berlin!

Vi har fundet tre vindere, som nu har fået direkte besked, men her skal også lyde et tillykke til Marianne Nørager, Leif Emerik og Birger E. Mikkelsen.

Marianne Nørager foreslog at besøge “…en af Berlins perler nemlig Cafe am Neuen See. Her kan man såvel indendørs som udendørs nyde øl, vin, kaffe mad m.m. Stemningen er lokal, hyggelig, varm og med masser af plads.Der er sandkasse til børnene, og man kan leje små fine robåde 10€ for en klokketime. Man kan være 4- 6 personer i båden. Bonus Info: Hvis man spadserer ind mod Kudamm, kan man gå langs Zoologisk Have og se på dyrene og den skønne natur.

Desuden anbefalede Marianne Nørager  “…Theater Chamaleon i Hackescher Høfe. Man behøver ikke at være tyskkyndig for at få en sublim oplevelse. Jeg har været der en del gange og er aldrig blevet skuffet. Det er en blanding af akrobatik, musik, dans, teater m.m., ganske enkelt vanvittigt underholdende med ekstremt dygtige ” artister”. Billetterne koster omkring 50 €. Det er egnet til alle aldersgrupper, dog ikke små børn…”

Leif Emerik begejstrede os med denne fortælling om: “…Bayerisches Viertel, som inden 2. Verdenskrig især blev beboet af  velstående og intellektuelle jøder. Gaderne op til U-Bahnhof Bayerischer Platz er fyldt med skilte, hvis texter er uddrag af de nazistiske forordninger og bestemmelser, der var et forspil til holocausts grusomheder. Selve stationen rummer en meget fin udstilling om nogle af de berømte og prominente mennesker, der boede i kvarteret…”

koer
Foto: Birger Mikkelsen

Foto: Birger Mikkelsen
Foto: Birger Mikkelsen
Birger Mikkelsen foreslog at man lægger mærke til udsmykninger i bybilledet, bl.a. græssende køer på en husgavl og en vindueskigger “Når vi cykler fra F’Hain til Prenzlauer Berg tager vi ofte ad de små gader, her ligger oplevelserne. Køerne kan man finde i Dietrich-Bonhoeffer-Strasse, tæt på den mere kendte Bötzow Strasse”.

“I en parallelgade til Unter den Linden, lige bag ved Deutsche Historische Museum, står denne person og kigger ind i en ejendom. Jeg tror faktisk ikke der er et vindue der, han er vidst ”brudt” gennem muren!”

Endnu engang tillykke til jer alle tre. I får hver tilsendt et eksemplar af bogen 111 steder i Berlin som du skal se direkte fra forlaget Frydenlund.

Lidt om C/O: Fotogalleriet C/O flyttede for et år siden ind i Amerikahaus. Det fejrer de i denne weekend med gratis rundvisninger, åbent til midnat i dag og udsalg af fotobøger. Jeg skriver mere om det i morgen, men nævner det i dag også fordi Kulturradio vom Rbb sender med temaet foto hele dagen i samme anledning.

Læs mere på C/O’s hjemmeside og se mere om radioprogammerne her.

Skriv et svar