Fontanes Berlin – en udstilling i Märkisches Museum

Fontanes Berlin

Theodor Fontane er kendt af enhver tysker …OK måske lidt overdrevet, men de fleste voksne tyskere. Og mange tyskelever vil nikke genkendende til en titel som fx Effi Briest, der er en af hans kendteste romaner.

Fontane var uddannet apoteker, men endte med at virke som forfatter og journalist. Han levede 1819-1898, de 65 af årene i Berlin. I kan læse mere på Wikipedia, den danske udgave her og den tyske mere uddybende her. Fontane er en af de mest betydningsfulde tyske forfattere.

Den opmærksomme læser vil allerede have regnet ud, at det i år er 200 året for Fontanes fødsel. Og det har forårsaget en udstilling  i Märkisches Museum, Stadtmuseum Berlin, med fotografier af byen, som den så ud på hans levetid. Tænk at få et glimt af Berlin, som man aldrig kan komme til at se i virkeligheden! Sådan noget synes jeg er meget spændende. Udstillingen slutter den 5. januar 2020, og I kan læse mere om den her.

Hans manuskripter befinder sig også her, dem gav han som en gave til museet. Dvs. den del, som ikke blev beskadiget under krigen. Manuskripterne er blevet restaureret op til udstillingen, og det er der også kommet en film ud af på godt 6 minutter, som museet anbefaler os at se. Det kan I læse om her, og filmen kan I se herunder. Filmen har undertekster på tysk og overtekster på engelsk.:

Skriv et svar