Flyv en tur i Technikmuseum

I den seneste udgave af MuseumsJournal så jeg, at der fra juni måned i år er kommet en ny udstillingsgenstand til i Deutsches Technikmuseum. Det er en flysimulator, stillet til rådighed af firmaet Boeing.

Firmaet Boeing fejrer i år 100 års jubilæum, og det er i den anledning, at de har valgt at stille flysimulatoren op i Technikmuseum. (Hvis man er luftfartsinteresseret, er det nok lige værd at tjekke linket til Boeing!).

Flysimulatoren har sin plads i Technikmuseums faste udstilling i afdelingen Luftfahrt. Det er ikke noget museet reklamerer så farligt meget med på sin hjemmeside. Men det lykkedes mig at finde siden frem, hvor de fortæller om flysimulatoren, og den har I her.

Så vidt jeg forstår det, kan man købe en ekstra billet og få lov til at prøve simulatoren, forudsat at den er ledig. I simulatoren får man et lynkursus i at blive pilot. Det synes jeg da kunne være spændende at prøve, om man så er voksen, ung eller et stort barn – man skal nemlig måle mindst 1,40 m for at få lov til at prøve simulatoren.

Deutsches Technikmuseum har jeg aldrig selv besøgt, men jeg tror det kommer på programmet, næste gang jeg har mine sønner eller anden mandlig ledsagelse med til Berlin. For det ser ud, som om der er et væld af interessante emner at dykke ned i – og det er helt sikkert et af de museer, som vil interessere mænd mere end så mange andre museer.

I denne tid, hvor der er sommerferie i Berlins skoler, er der et program for børn næsten hver dag, det kan I læse mere om på museets hjemmeside. Og museet er selvfølgelig også med på Lange Nacht den 27. august. Husk også, at de to observatorier Archenhold-Sternwarte og Zeiss-Großplanetarium hører under Technikmuseum, se mere under linkene.

Det er en god idé at følge Deutsches Technikmuseums Facebookside, hvis man vil have de helt aktuelle nyheder fra museet. Se Facebooksiden her.

Og så har TV Berlin været på besøg på Deutsches Technikmuseum. Her ser man, at museet også byder på masse at se på de udendørs arealer og på andre lokationer i byen. Vi får en god fortælling om afdelingerne for skibesfart (Teil 1), luftfart (Teil2) og om tog (Teil 3). Det er rigtig interessant. Se udsendelsen fra TV Berlin her:

Skriv et svar