Finissage på Stadt der Frauen

Det er ved at være sidste chance for at se udstillingen Berlin – Stadt der Frauen, som handler om kvindernes frigørelse set i Berliner-perspektiv. Udstillingen lukker den 28. august, og den 27. august på Lange Nacht der Museen holdes finissage på udstillingen med rundvisninger, portrættegning og musik.

Udstillingen fortæller om fremtrædende kvinder i Berlin, som har været foregangsmænd (!) for kvindefrigørelsen og beskriver, hvordan historien og kulturen omkring dem har været med til at fremme deres sag eller begrænse den. Hvordan Judenedikt i 1812 sætter gang i salonerne, hvordan det går tilbage under Reaktionssperioden, hvor en lov forbyder elever, lærlinge, åndssvage og kvinder (!) at danne foreninger, og hvordan Lette-Verein fra 1866 igen gav muligheder for kvindernes aktive deltagelse i samfundet. At kvinderne efter de to verdenskrige står alene tilbage, og simpelthen er nødt til at tage føringen for at komme videre betyder selvfølgelig også en ændring på liegestillingsområdet.

På udstillingen fortælles om 20 af de kvinder som indenfor politik, erhverv, kreativitet og innovation har været med til at fremme ligeberettigelsen for kvinder i Berlin i 1900-tallet. Mange af navnene er ikke bekendte for mig, og sikkert heller ikke for andre blandt et dansk publikum. Men det giver jo bare så meget mere at lære om Berlins historie.

Det er en stort anlagt udstilling, og der er rigtig meget at udforske. Alle udstillinger, jeg har set på Ephraim Palais, har været fremragende og meget interessante. 1-2 timer skal man sætte af til sådan en udstilling.

Læs meget mere om udtillingen på Stadtmuseum Berlins hjemmeside her.

Se programmet for udstillingsfinissage på Lange Nacht der Museen her.

Foto til omtalen: Berlin – Stadt der Frauen
Ephraim-Palais, 2016
© Stadtmuseum Berlin | Foto: Christian Kielmann

Skriv et svar