Fly, luftshow m.m.

I dag og i morgen er der mulighed for som almindeligt publikum at besøge ILA messen, som finder sted på Berlin ExpoCenter Airport ved den nye lufthavn i Schønefeldt. ILA er en forkortelse for Internationale Luft- und Raumfahrtausstellung Berlin, …så er det på plads.

Messen holdes hvert andet år siden 1909 og er en af de betydeligste messer for luftfart i verden. De første par dage har været for fagfolk, men her i weekenden kan alle luftfartsinteresserede besøge messen. Vil I vide noget om messens historiske baggrund, så kan jeg anbefale Wikipedia, som skriver om messen her.

Selv er jeg ikke specielt interesseret i fly og flymekanik, men det ved jeg da, at der findes mennesker som er. Og som endda er voldsomt interesseret i det. Hvis man er sådan et menneske, så er messen i Berlin meget oplagt at besøge. Han man sine halvstore børn med på ferie i Berlin, så tror jeg også, at det kan være en oplevelse. Der er fx muligheder for at se Emirat Airline’s toetagers Airbus-Jumbo A380, hvor der til førsteklasses billetten også hører et toilet med separat brusebad…

Der er selvfølgelig også en række luftshows og en hel del militært luftfartsgrej at se. Så meget, at Tagesspiegel online’s artikel antyder, at for en lidenskabelig pacifist er ILA nok ikke det rigtige sted. Men der står også, at de militærpersoner, som man møder på messen, gerne vil i snak med gæsterne og gerne vil fortælle om grejet. Det er ikke kun det tyske luftvåben man møder, også lande som Amerika, Storbritannien, Polen og Indien er repræsenteret på messen.

Som messens lange navn bebuder, er der også en hel del omkring rumfart at se i en speciel Space Pavillon. Her er fx modeludgaver af forskellige rumsonder, som bruges i forskningen. Der er også en 17 meter høj model af raketten til den nye Ariane 6, og i dag kan man sågar møde astronauter på messen.

Læs artiklen i Tagesspiegel online her.

Se ILA messens hjemmeside her hvor det er muligt at se mere om programmet i dag og i morgen. I dag er messen åben til kl. 20, i morgen til kl. 18, begge dage åbnes kl. 10.

Foto til indlægget: Copyright Messe Berlin GmbH.

Skriv et svar