Find det skjulte museum!

Das Verborgene Museum betyder vel noget i retning af det skjulte museum. Det kan godt betale sig at prøve at finde det skjulte museum, for det viser lige for tiden en meget interessant udstilling af en kvindelig kunstner ved navn Alice Lex Nerlinger (1893-1975).

Das Verborgene Museum har som formål at vise kunst af kvindelige kunstnere som af en eller anden grund er gået i glemmebogen.

Alice Lex Nerlinger var kunstnerisk aktiv i Weimarrepublikken, og var sammen med kunstnere som John Hartfield og Hannah Höch en af de kunstnere, som med sine fotomontager forholdt sig kritisk til samfundet og de politiske forhold.

Alice Lex Nerlinger var endvidere en af de kunstnere, som gik i det, man kalder innere Exil. Det vil sige, at hun i stedet for at flygte til udlandet på grund af nazisternes forfølgelse blev i Tyskland og arbejdede i det skjulte.

Som man kan se af tallene for kunstnerens at leveår, døde hun i 1975. Det fortælles i udstillingsteksten, at hun efter anden verdenskrig levede og arbejdede i DDR som portrætmaler. Det kan måske være årsagen til, at hun efterfølgende ikke har været kendt i Vest-Tyskland.

Jeg har personligt altid fundet fotomontager interessante og især montagerne fra Weimarrepublikkens tid. Selve teknikken er interessant, og det er fantastisk at se, hvad en kunstner kan få ud af allerede eksisterende billeder og dermed danne et klart budskab. Jeg tror også, det er den store opfindsomhed i den på en gang kunstneriske og håndværksmæssigt krævende proces, som fascinerer mig med ved fotomontagen.

Hvis I har lyst til at se denne udstilling, så skal I skynde jer lidt. Desværre har jeg først fået øje på den nu, og den vises kun indtil på søndag den 7. august.

Das verborgene Museum ligger Schlüterstraße nummer 70 i Charlottenburg. I kan læse mere om udstillingen på Museumsportal Berlin her.

Skriv et svar