Historisk festival i Nicolaiviertel for femte gang

I den kommende weekend, 26. og 27. august, afholdes for femte gang Nikolai Festspiele – den historiske festival, som de nu selv kalder karneval. I år åbnes festivalen endda af et oldebarn af Tysklands sidste kejser Wilhelm II. Oldebarnet hedder Franz Friedrich Prinz von Preußen. Og det hele er hans navn, for i Tyskland er der nemlig ikke længere nogen, der bærer adelige titler. Men oldebarn af kejser Wilhelm, det er han, det kan ingen tage fra ham. Det er da også noget….

Nikolaviertel betragtes som stedet, hvor Berlin opstod. Selvom de fleste af husene end ikke er 100 år gamle. Forklaringen er endnu en gang ødelæggelserne under 2. verdenskrig. For det var her i Nicolaiviertel, at Berlin opstod, og mange af de gamle huse stod indtil de blev ødelagt af bomberne eller fjernet i forbindelse med byomlægning i DDR-tiden. I 1987 blevdet besluttet at reetablere bydelen i original stil. Nikolai Kirche, som regnes for Berlins ældste kirke led også voldsomme skader under krigen, og blev rekonstrueret sammen med bydelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dagene 26. og 27. august i de historiske festdage forvandles bydelen til et Berlin i gamle dage med skuespillere i historiske dragter rundt om i bydelen. I år er temaet Menschen, Maschinen, Sensationen. Det handler altså om teknik, og der er mulighed for at stige op i en Juls Verne-varmluftballon eller at se Werner von Siemens’ rekonstruerede første Elektro-Dorschke og dampautomobilet “LYKAMOBILE TYP 2” fra 1898, som stadig er funktionsdygtig.

Man kan endda få en gratis køretur i de gamle fartøjer og komme gratis op i ballonen, hvis man har liket Nikolaiviertels Facebookside og er fantasifuldt påklædt ….her kan feriegarderoben måske være en showstopper.

Hvis jeg var i Berlin, ville jeg da gå en tur forbi Nikolaiviertel. Hvad jeg i øvrigt ofte gør, når jeg er i Berlin – for det er et hyggeligt sted. Også når der ikke er festival, synes jeg der er meget at komme efter. Zille museum, Tigertörtchen, fine små butikker og steder man kan få sig en lille øl og Berliner Buletten.

Se mere om den historiske festival på http://nikolaifestspiele.de/, hvor I også kan se programmet.

Læs også om Nicolaiviertel og kirken på hjemmesiden for Nicolaiviertel her.

Skriv et svar