Kunsthåndværksdage i Berlin

I denne weekend, 1. – 4. april, kan man se kunsthåndværk en masse i Berlin. Det er Handwerkskammer Berlin, som står for arrangementet i Berlin. Kunsthåndværksdagene bliver samtidig afholdt i en række andre europæiske lande.

Det er en rigtig god idé at sætte spot på kunsthåndværket, som ofte står lidt i skyggen af andre kunstarter. Kunsthåndværk og design fortjener efter min mening ekstra opmærksomhed, fordi det forener det nyttige med det skønne.

Kunsthåndværkere og designere i Berlin, som deltager i Europäische Tage des Kunsthandwerks åbner i denne weekend deres gallerier, atelierer, hvor deres kreationer kan ses, man kan selv prøve sine færdigheder på workshops og der er modeshows og foredrag.

På hjemmesiden for Europäische Tage des Kunsthandwerks kan man se en liste over alle deltagende gallerier og atelierer i hele Berlin. Man kan søge i listen efter Bezirk, genre og materiale. Der er meget bred deltagelse, og jeg blev glad for at se, at også et par violinbyggere deltager. Dem skulle jeg besøge, hvis jeg var i Berlin denne weekend. Ellers kan jeg som et udpluk af kunsthåndværk nævne glas, smykker, filt, papir, møbler, keramik, tekstil, porcelæn osv.

Hvis det er noget for jer, kan I finde nogle kunsthåndværkere at besøge inden for jeres interessefelt på listen her.

Skriv et svar