Et lille sidespring…

Det er vel tilladt. Når det drejer sig om feriemål…

Berlin-nyt handler om Berlin, har gjort det i 7 år snart – og vil blive ved med det. Jeg elsker Berlin, hvis man kan elske en by – men det er jo sådan en talemåde.

Hvis man taler om at elske et menneske og troskab og alt det, så ved man, at man skal passe på ikke at blive fristet til utroskab. Man skal holde sig på måtten, som det hedder. Det behøver man vel ikke, når objektet for ens kærlighed er en by…

Alligevel er det med en lille frygt, at jeg nu om få dage begiver mig på en sviptur til London. Jeg er gået i gang med at udforske byen for at finde ud af, hvad der er et must når man skal prøve at få så meget med af London-stemning som muligt. Det vil jeg selvfølgelig ikke remse op her, for så bliver der jo virkelig tale om utroskab mod Berlin. Men jeg kan jo konstatere, at London også har meget at byde på, hvad mange mennesker prompte har hævdet over for mig, når det nogen gange tager overhånd med mine lovprisninger om Berlin.

Når jeg nu sætter mig i flyveren til London og tjekker ind på Kensington High Street, ser en rød dobbeltdækker, de sorte taxaer, habitter, bowlerhatte og paraplyer – ja så er jeg måske solgt til Afternoon Tea og scones, hvad ved man? Et sprogmenneske som mig vil uvilkårligt også nyde et flot engelsk, som vel stadig er at høre i London.

Fakta og tal siger, at London er den mest besøgte hovedstad i verden…. Så er der nok  noget om det.

Nå, skulle det gå helt galt, at jeg bliver super-begejstret for London, så kan jeg jo altid starte en london-nyt.dk og skrive om Berlin og London hveranden dag. Man kan vel godt fordele sin kærlighed lidt?

Jeg har fundet en sang med Hildegard Knef på Youtube, og når jeg hører den, så er jeg ikke så bange for at jeg kommer til at overgive mig til London. Jeg glæder mig til London, men jeg forbliver også tro overfor Berlin, det er jeg sikker på.

Skriv et svar