Cykel-uge i Berlin

I denne uge 14.-20. marts er nogle cykelforretninger i Berlin gået sammen om arrangementet Berlin Bicycle Week. I Tagesspiegels Checkpoint blev det nævnt som Lange Nacht der Fahrradläden, da cykelbutikkerne holder åbent til sent ud på aftenen.

Hver dag er der et stort program med mange forskelligartede arrangementer. Der er fx flere slags cykelløb, man kan deltage i. I dag, 16. marts er der bl.a. mulighed for at deltage i et løb kl. 15, som kaldes Tweed Day. Her er det sportslige element i løbet helt væk. Man skal køre på en vintages cykel og man skal være tilsvarende klædt. Tempo bliver afslappende og adstadigt, og turen går fobi flere af Berlins seværdigheder. Det synes jeg lyder skægt. Hvis man ikke har sin retro cykel og sin vintage garderobe med på ferien, kan man jo altid kigge på deltagerne. Se mere om Tweed Day løbet her.

Et andet løb i dag har Berlinmuren som tema. Men det er også specielt på en anden måde, for det køres på E-Bike, altså el-cykler. Så det er samtidig et løb, hvor de nye modeller af el-cykler bliver præsenteret. Jeg forstår det sådan, at man låner en el-cykel til løbet. Der er i øvrigt løb hver dag i under Berlin Bicycle Week. Man skal tilmelde sig dette løb, og man kan læse mere om det her.

Ugen igennem er der altså mange sjove og interessante arrangementer som cykel-loppemarked, Cooking Class med madlavning for cykelfolket, fredag aften ankommer en flok cyklister, som har cyklet Wien-Berlin og mange flere arrangementer. Se hele programmet her.

I weekenden fra den 18.-20. marts afholdes Berliner Fahrradschau, hvor der igen er et helt program med udstillinger af både vintage cykler og det nyeste indenfor cykelmarkedet. Se mere om det her.

Billedet til dagens indlæg viser i øvrigt min egen specialbyggede tour-cykel, som cykelsmeden nu kalder for en retro-cykel…

Skriv et svar