Deutschland (West), Marienthal, Atomschutzbunker für die Bundesregierung, Marienthal 2001 © Martin Roemers

Endnu 14 dage med kold krig

Deutsches Historisches Museum har siden 4. marts vist en fotoudstilling med titlen Relikte des Kalten Krieges. Fotografen bag billederne på udstillingen er hollandske Martin Roemers, som to gange har vundet prisen World Press Photo Award. Der er endnu 14 dage tilbage til at se udstillingen, som slutter den 14. august.

Fotografierne på udstillingen skildrer spor efter den kolde krig i ti europæiske lande fra både vest- og østblokken: Rusland, Polen, Tjekkiet, Ukraine, Lettland og Litauen i øst og Storbritannien, Holland og Belgien i vest. På fotografierne, som er optaget mellem 1998 og 2009, ser man bygninger og landskaber, bunkere, forladte militærstationer, overvågningsstationer og militærkirkegårde.

I udstillingen er fotografierne ophængt efter temaer som atomoprustning, beskyttelsesforanstaltninger hvis tredje verdenskrig skulle komme, spionerne osv. Udstillingen viser, at den kolde krig nok skyldtes to forskellige systemer, men at de to systemers efterladenskaber på hver sin side af jerntæppe ligner hinanden.

I løbet af de to uger, hvor udstillingen stadig vises, er der tre muligheder for at komme med på rundvisning i udstillingen. Rundvisningerne med titlen Geheime Orte (hemmelige steder), finder sted nu på torsdag den 4. august, mandag den 8. august og torsdag den 11. august. Alle dage begynder omvisningen kl. 15.

Læs mere om udstillingen her.

Foto til indlæg: Deutschland (West), Marienthal, Atomschutzbunker für die Bundesregierung, Marienthal 2001
© Martin Roemers

Skriv et svar