August under Himlen i Berlin

Selvom vi er i juli måned endnu i dag, vil jeg benytte mig af, at det er søndag og at jeg har lidt bedre tid til at gøre opmærksom på nogle udvalgte begivenheder i august måned.

Der er endnu pause i de fleste koncerthuse, operaer og teatre, men der holdes til gengæld en del arrangementer under åben himmel. Så dem vil jeg fokusere på i denne håndfuld foreslag til oplevelser i Berlin i august af både den ene og den anden slags.

International Ølfestival på Karl-Marx-Allée
5.-8. august er der international øl-festival på Karl-Marx-Allée. Jeg har endnu aldrig lige været der på det tidspunkt, hvor øllet flyder på Karl-Marx-Allée, men det skal da nok være festligt at være med til og interessant at smage øl fra forskellige egne og bryggerier i verden. Læs mere om øl-festivalen her.

Barenboim og West-Eastern Divan Orchester i Waldbühne
Den 13. august spiller Daniel Barenboims West-Eastern Divan Orchester igen i Waldbühne, og denne gang er det med den legendariske Martha Argerich som solist. Orkestret består af unge israelske og arabiske musikere og er et projekt for fred i Mellemøsten. Læs mere om koncerten her.

UFA Filmnächte
På filmfestivalen UFA Filmnächte vises tre tidlige mesterværker fra den tyske filmhistorie under åben himmel i Kolonnadenhof ved Alte Nationalgalerie. Filmene ledsages af livemusik. Det tror jeg kunne være en flot oplevelse. Programmet er:
24. August kl. 21 – Die Bergkatze (1921) af Ernst Lubitsch. Musik: Trioglyzerin og JazzCombo fra Deutsche Oper Berlin
25. August kl.  21 – Unheimliche Geschichten (1919) af Richard Oswald. Musik: Northern Lights medFrontmann og skuespiller Jonas Nay (Deutschland ‘83)
26. August kl. 21 – Der müde Tod (1921) af Fritz Lang. Musik: DJ Raphaël Marionneau
Se mere om filmprogrammet og billetoplysninger her.

Nikolai-Festspiele
27. og 28. august er der igen historie-festival i Nikolaiviertel. Kvarteret regnes for at være det sted, hvor Berlins historie er grundlagt og hvert år holdes der over to dage en festival, hvor historien levendegøres. Der er fri entré. Programmet for dette års festival er ikke helt færdigt endnu, men her får I linket til, hvor I kan se det, når bliver det. Indtil da kan I se lidt om sidste års festival. Se mere her.

Berliner Philharmonikerne Open Air
Den 27. august spiller Berliner Philharmonikerne under åben himmel på Kulturforum – pladsen ved siden af Philharmonie. Koncerten begynder kl. 16, hvor Syrian Expat Philharmonic Orchestra spiller med dirigenten Mariano Domingo. Fra kl. 18 tager Sir Simon Rattle dirigentstokken og Berliner Philharmonikerne orkesterpultene. Deutsche Bank støtter koncerten, og det gør, at der er gratis entré. Se mere om koncerten her.

Skriv et svar