En sjov reklame og en alvorlig historie

Nogle gange er reklamer sjovere end andre gange.

Da jeg boede i Berlin i to måneder forrige efterår, hang der en kæmpe reklame ved Bahnhof Zoo med sloganet Wir Rinder vom Bahnhof Zoo. Det var en reklame for et firma, som bringer burgere ud – åbenbart. Rinder betyder kvæg….

Når reklamen er morsom, så er det selvfølgelig fordi man uvilkårligt kommer til at tænke på bogen og filmen Wir Kinder vom Bahnhof Zoo. Historien om pigen Christiane F. som kommer ud i stofmisbrug og prostitution, da familien flytter til Berlin i 1970’erne. Hun kommer ind i et miljø, som holder til omkring Bahnhof Zoo. I øvrigt er David Bowie med i filmen og har han lavet musik til filmen.

Bogen og filmen tror jeg de fleste kender. Mange danske tyskelever er blevet præsenteret for dem gennem tiden. Og sikkert også mange tyske skoleelever. Det er vel derfor reklamen virker. Det er jo en alvorlig historie den om Christian F. Men reklamen er sjov. At det fungerer med at reklamefolkene har fanget vitsen og ordspillet. Så sjovt, at jeg ikke kunne lade være med at fotografere det.

Nå, men nu må jeg hellere linke til bogen og filmen, skulle der være nogen, som ikke kender til dem.

Læs mere på Wikipedia og køb film og bog på Amazon.de

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar