Elvis Aaron Presley – Schlosspark Theater

Foto: Berlin-nyt
Fra taske, syet af Mona Rethmeier. Foto: Berlin-nyt.

Lige nu spiller Schlosspark Theater en forestilling om Elvis. Og man kan næsten sige MED Elvis. Men selv om Nils Strassburg, der spiller rollen som Elvis, synger rigtig godt og lyder og ser ud som Elvis, så er der jo ingen, der er kommet eller nogensinde vil komme på Elvis’ niveau. Han var i sine bedste dage virkelig en smuk mand, han så ud som en engel og han sang som en engel. Men han var ikke en engel i forklædning, som det lyder i sangen. Han var et godt menneske.

Tilbage til forestillingen, inden jeg går helt amok i lovprisning af Kongen af Rock’n Roll. Forestillingen er nemlig også en hyldest til Elvis, og den viser tre versioner af ham. Fra barndom, over ungdom, soldatertid i Tyskland, ægteskabet med Priscilla til Las Vegas tiden osv. Vi ved godt, hvordan det gik med ham. Karrieren blev alt for hårdt for ham, han blev kun 42 år gammel –  blev slidt op. Gik lidt i opløsning til sidst. Trist. Heldigvis har vi hans musik på diverse medier. Og jeg vil ikke undlade at nævne Elvis Museet i Randers, Memphis Mansion, som er et besøg værd, hvis man har lyst til at vide mere om kunstneren og mennesket Elvis. Ellers er der mange muligheder på nettet for at læse mere om Elvis

Det er Kammertheater Karlsruhe, der har produceret forestillingen, som nu vises i Berlin. Læs mere og køb billeter på Schlosspark Theater her. Jeg har lyttet på videoen til forestillingen (se nedenfor), og jeg synes det lyder rigtig fint. Forestillingen får da også gode anmeldelser.